Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Påverkad Hultsfredsbo viftade med yxa utanför matbutik – döms

En man från Hultsfred döms till dagsböter för att ha viftat med en yxa utanför en matbutik i Högsby. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Påverkad Hultsfredsbo viftade med yxa utanför matbutik – döms

En man i 40-årsåldern från Hultsfred döms till dagsböter för att ha varit påtagligt påverkad av narkotika och viftat med en yxa utanför en matvarubutik i Högsby i mars för tre år sedan. 

Annons:

Mannen från Hultsfred hade olovligen brukat amfetamin när han hade med sig en yxa till en matvarubutik i Högsby i slutet av mars 2021. Han viftade med den på parkeringen utanför butiken.

Åklagaren anser att yxan var ägnad att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa och att det har förekommit synnerlig fara för sådant brott på grund av att innehavet avser en yxa, att han varit påtagligt påverkad av narkotika och att han viftat med yxan på en parkering utanför en matbutik.

Hultsfredsbon erkänner brott och döms för brott mot lagen om knivar och andra farliga föremål samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Påföljden blir dagsböter på sammanlagt 2 800 kronor och han ska även betala kostnaden för provtagning och analys på 765 kronor. Den beslagtagna yxan har förverkats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: