Annons:

Sök

Annons:

MAN ÅTALAS FÖR UPPREPAT VÅLD MOT SAMBO – FRAMFÖR BARNET

En man i 50-årsåldern från Vimmerby åtalas för grov kvinnofridskränkning och barnfridsbrott med tanke på att två av brotten har bevittnats av parets barn. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

MAN ÅTALAS FÖR UPPREPAT VÅLD MOT SAMBO – FRAMFÖR BARNET

En man i 50-årsåldern från Vimmerby åtalas misstänkt för att ha misshandlat sin sambo upprepade gånger och gjort det inför ögonen på deras gemensamma barn vid två tillfällen.

Det var vid flera tillfällen mellan augusti 2022 och november 2023 som Vimmerbybon utsatte sin sambo för brottsliga gärningar i deras bostad i Vimmerby. 

Han ska vid upprepade tillfällen mellan augusti 2022 och augusti 2023 ha bitit eller sugit på kvinnans kropp, vilket orsakat blåmärke, bitmärke och smärta. Vid ett annat tillfälle mellan januari och februari 2023 ska han ha utdelat en lavett som träffat kvinnans ansikte. 

Misshandel framför barnet

Han ska i oktober förra året ha utdelat flera slag med öppen hand mot sambons ansikte och huvud samtidigt som hon höll deras barn i famnen. Sambon orsakades svullnad, rodnad, smärta och sårskada på läpp. 

I november förra året ska han ha dragit sambon i håret, slagit henne i ansiktet med sin hand så att en läpp spruckit och därefter utdelat slag mot hennes rygg och nacke samt med ett tillhygge utdelat flera slag mot hennes kropp. 

De två senaste misshandlarna bevittnades av parets barn. Enligt åklagaren ska mannens gärningar varit ägnad att skada tryggheten och tilliten hos barnet i dess förhållande till en närstående person. 

Mannens anhölls i sin frånvaro och greps i början av november 2023, häktades några dagar senare och frigavs i mitten av december.

Misstänkt förnekar brott

Han åtalas nu misstänkt för grov kvinnofridskränkning och två fall av barnfridsbrott. Åklagaren hävdar att mannens gärningar var led i en upprepad kränkning av sambons integritet. 

Vimmerbybon förnekar brott. Det finns, enligt åklagaren, mycket fotografier för att bevisa åtalspunkterna och vilka skador som målsägande har tillfogats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: