Annons:

Sök

Annons:

Helt klart med nya mord i Vimmerby – då släpps Michaelas nästa bok i serien

Michaela Winglyckes nästa bok i sin serie om mord i Vimmerby tar avstamp i den klassiska cykelfesten. Bilden är ett montage. Foto: Lisa Öberg/Mostphotos

Helt klart med nya mord i Vimmerby – då släpps Michaelas nästa bok i serien

2019 släppte Michaela Winglycke sin första deckare om Vimmerby. Nu är det klart när del fem "En familj i spillror" släpps.
– Jag märker, inte minst lokalt, att det finns ett intresse, berättar hon.

Annons:

Författaren Michaela Winglycke, som är uppvuxen i både Mariannelund och Vimmerby, utkom med sin första deckare om Vimmerby för fem år sedan. Trots att hon bott i Stockholm i många år är Vimmerby vad Michaela ser som hemmaplan.

Böckerna har gjort succé inte minst lokalt och nu är det klart när nästa del i "Vimmerbymorden" kommer. Den 12 september släpps "En familj i spillror" som är den femte delen i bokserien.

– Det är ganska långt fram, men vi planerar i förväg och det är för att väcka intresse. Den 12 september släpps den i alla format, som ljudbok, e-bok och pocket – precis som innan. Boken kommer också utspela sig samtidigt som den släpps, alltså i september, säger Michaela Winglycke. 

"En familj i spillror" tar sitt avstamp i den klassiska cykelfesten. Polisen William Johnson och hans sambo Josephine hamnar hemma hos ett par för varmrätt. Men i stället för en fin middag möts de av en död kropp. 

– Jag har gått tillbaka till den här traditionella cykelfesten, där par äter trerättersmiddagar hemma hos folk. Man cyklar mellan varandra och när William och Josephine kommer dit möts man inte av middag utan en död man. Det är upprinningen till det hela, säger Michaela Winglycke.

Stort intresse lokalt

Annars påminner boken om de fyra tidigare delarna.

– Det är ett mordfall kombinerat med huvudpersonernas privatliv och det är lite snårigt med en del familjeförhållanden. Det kommer vara en del fokus på ungdomen och skolvärlden den här gången.

Vad känner du själv kring den här boken?

– Jag håller på att redigera den, men jag är inte helt nöjd ännu. Men jag ska bli! Det är en fortsättning i serien helt enkelt och man får följa både fallet och mina huvudpersoner. Jag hoppas läsarna känner igen William, Josephine, Emilia och James nu.

Har du märkt av att många längtar efter den femte boken?

– Det märker jag, framför allt lokalt. Bokhandeln i Vimmerby säljer ofta många böcker. Nu har det gått rätt lång tid sedan den senaste boken, men många frågar om uppföljare och lokalt finns ett stort intresse. När jag släpper nya delar så märker jag att det blir många lyssningar på hela serien, vilket känns väldigt roligt.

Har fler mordidéer

Parallellt med den här boken har Michaela Winglycke och skrivit på en helt ny serie, som kallas "Morden på Öland". Där släpps den första delen, som heter "De skyldiga", nu i maj. Att skriva på två böcker är inget bekymmer, menar hon.

– Jag tror att det har blivit mer och mer vanligt. Många författare gav förr ut en bok per år, men nu ger man ut fler böcker per år och det är vanligare att man skriver på flera olika serier. Jag skriver på två och det funkar. Jag blandar inte ihop dem om man säger så, berättar Michaela Winglycke men tillägger samtidigt:

– Man vill dock alltid lägga mycket tid på sin bok. Det får inte bli ett hafsigt jobb, men för mig funkar det att skriva på två olika.  

"Vimmerbymorden" lär också flera nya delar längre fram. 

– Så länge intresset finns och jag tycker det är roligt så. 

Har du fler idéer på lager för hur man ska mörda människor i Vimmerby?

– Det har jag, säger hon och skrattar:

– Det finns mycket att använda när det gäller en småstad. Alla känner alla och jämfört med en större stad, så blir det något annat med föreetelser som en cykelfest. Det finns fler liknande saker som alla känner till eller vet om, som går att ta av på det sättet. Det är kul att beskriva dynamiken på en mindre ort.

I samband med att boken släpps i september planeras för en relasefest på bokhandeln i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: