Annons:

Sök

Annons:

  • Förening summerade innehållsrikt 2023 som gett nya medlemmar

    PRO i Målilla har haft årsmöte där ett aktivt 2023 summerades. För underhållningen svarade Ehrling ”Elvis” Lundberg. Foto: Carl-Ola Cademark

  • Förening summerade innehållsrikt 2023 som gett nya medlemmar

Förening summerade innehållsrikt 2023 som gett nya medlemmar

Drygt 80 personer mötte upp till Målilla PRO:s årsmötet på Skeppet, där Bosse Bergman hälsade alla välkomna samt fyra nya medlemmar välkomnades också.

Annons:

Komminister Susanne Ellessjö höll parentation över medlemmar som avlidit under året med ljuständning och en tyst minut med avslutning där vår underhållare Ehrling ”Elvis” Lundberg spelade stämningsfullt ”Brusa Högre Lilla Å”. Tomas Söreling valdes att leda årsmötet och gjorde det på ett proffsigt maner.

Föreningen har 228 medlemmar och 17 nya medlemmar har tillkommit under 2023.

Månadsmöten har avhållits på Skeppet med  stor anslutning och med information och underhållning med musik och sång. Gökotta och ”Prova på dag” i Idrottsparken är andra tillställningar. Vi får inte glömma bort julbordet som avnjöts på Skeppet och naturligtvis föreningens 70-årsjubileum som firades med fest och tillsammans med 112 medlemmar och inbjudna gäster.

Ett innehållsrikt år

Serveringen på mötena som kaffekommitterna har ansvar för, det ger en möjlighet till pratstunder med bordsgrannarna, vilket inte är minst viktigt. Pensionärsdanser i samarbete med Virserums PRO och SPF. Boule på våra egna banor, friskvård/stationsträning, cykling och lotterier är andra verksamheter. Sedan 2016 har ett gäng PRO-are turats om att varje vecka köra ut matkassar från Coop till kunder som inte själva kan ta sig till affären. Årets långresa på 5 dagar gick till Tyrolen med fullsatt buss.

Styrelsen består av Bo Bergman, ordförande, Jan-Olov Johansson, kassör, samt Inger Loord, Solveig Eriksson, Johnny Bohlin, Eva Ingesson och Inger Karlsson. Ersättare är Sven-Olof Loord, Majvor Thörn och Agneta Bergman medan Eskil Nilsson och Bo Halldin är revisorer. I övrigt valdes ett antal personer till olika ansvarsområden.

Delade ut förtjänsttecken        

Under årsmötet delades förtjänsttecken ut till medlemmar för femårigt arbete i föreningen som gick till Inge Adolfsson, Agneta Bergman och Ann Mellberg. Bosse avtackade Göran Levin som lämnar styrelsen efter mångårigt arbete  och Carl-Ola Cademark lämnade kassörsarbetet för nya uppgifter i föreningen.    

Goda semlor och hembakade kakor intogs tillsammans med härliga samtal och skratt vid borden. Ehrling ”Elvis” Lundberg från Malmbäck underhöll med en musikupplevelse som fick oss att sjunga med och stå upp och klappa händerna så taket på Skeppet höll på att lyfta och varvade med egna berättelser.

Bosse Bergman

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: