Annons:

Sök

Annons:

STORT FÖRETAG I REGIONEN VARSLAR 165 ANSTÄLLDA

Elitfönster varslar 165 anställda om uppsägning. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

STORT FÖRETAG I REGIONEN VARSLAR 165 ANSTÄLLDA

Det stora fönsterföretaget Elitfönster, med verksamhet i Vetlanda, Lenhovda och Växjö, varslar hela 165 medarbetare om uppsägning. Hög inflation, stigande räntor och oro i omvärlden anges som skäl.

Annons:

Under onsdagsförmiddagen fick medarbetarna på Elitfönster information om varslet som ska träda i kraft om fyra månader. Totalt varslas 165 medarbetare om uppsägning. Varslet rör 125 kollektivanställda och 40 tjänstemän, och omfattar medarbetare i såväl Vetlanda som Lenhovda och Växjö. 

– Det här är ett oerhört tråkigt besked att behöva lämna. Men som marknaden ser ut just nu måste vi anpassa vår verksamhet för att kunna vara hållbara och lönsamma över tid. Vi är väldigt måna om att tillsammans med våra fackliga representanter hitta bra lösningar på övertaligheten, säger Jonas Hernborg, vd på Elitfönster i ett pressmeddelande. 

Enligt företagsledningen är det den minskade orderingången i kombination med att den förväntade säsongsökningen har uteblivit som ligger till grund för varslet. Förhandlingar med fackliga parter ska inledas omedelbart. 

Elitfönster, som omsatte cirka 2,3 miljarder kronor under 2022, varslade så sent som i december 45 anställda om uppsägning. Totalt har företaget cirka 950 anställda.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: