Annons:

Sök
  • Redan trångbodd – flyttar till ny lokal för att kunna utveckla företaget

    Redan trångbodd. Blott fyra veckor efter öppnandet flyttar Iselin Bråten Latif sin blombutik för att kunna utveckla företaget som hon drömmer om. Foto: Lotta Madestam

  • Redan trångbodd – flyttar till ny lokal för att kunna utveckla företaget

    Blomsterbutiken More leafs please öppnade för en månad sedan. På kort tid har Iselin Bråten Latif fått, som man brukar säga, flera ben att stå på genom att hon även erbjuder gravvård. Foto: Lotta Madestam

  • Redan trångbodd – flyttar till ny lokal för att kunna utveckla företaget

    Kyrkogatan 10 byts mot Kyrkogatan 4. "Idag är butiksytan 25-30 kvadratmeter, i den nya lokalen får jag tre gånger större plus ett garage på baksidan där jag tänker ha kursverksamhet", säger Iselin Bråten Latif. Foto: Privat

Redan trångbodd – flyttar till ny lokal för att kunna utveckla företaget

Blomsterbutiken More leafs please har redan vuxit ur sina lokaler. Snart flyttar ägaren Iselin Bråten Latif till en större där hon får möjlighet att också förverkliga sina framtidsplaner och drömmar.
– Jag har fått en bra start i Virserum, säger hon och berättar mer om sina tankar.

Annons:

Nuvarande lokalen på Kyrkogatan 10 har visat sig vara för liten redan. Blott en månad efter öppningen är Iselin Bråten Latif på väg att etablera butiken på Kyrkogatan 4 istället. Av flera anledningar kan man säga.

– Den nya lokalen är främst mycket större, men den har också ett bättre läge. Många säger att butiken ligger lite långt upp på gatan, att det är svårt att hitta mig och se butiken från centrum. Det blir bättre även om jag bara flyttar tre hus och där finns dessutom en parkering mitt emot.

Flera drömmar

Iselin Bråten Latifs dröm är också att kunna ha kurser, den tanken går att förverkliga på nya stället.

– Speciellt runt julen, då kan man ha adventsmys och göra julplanteringar och annat. Här får jag inte plats med det, det får jag på nya adressen där det finns ett tillhörande garage där man kan hålla till med sådant, tillägger hon.

Nu är planen dessutom att göra en liten kafédel och kanske även en salladsbar, om man får tag i något sådant.

– Det har vi också hört efterfrågas på orten, så jag har jättemycket planer för den nya lokalen. Nästan för mycket, tillägger hon och skrattar.

Finns det planer på att anställa en medarbetare?

– Ja, jag hoppas kunna det, det är mitt mål beroende på hur det går, så jag får med tid för att planera alla mina planer.

Hur har första månaden varit tycker du?

– Jag tycker den varit jättebra. Över förväntan. Det kan ju alltid gå bättre, men det har varit bra och nu börjar det verkligen komma igång och nu har jag fått in ganska mycket arbete på begravningar. På söndagen kom också Interflora igång och det kom in bud redan på lördagen, så jag har kört bud idag på morgonen, berättar hon.

Fräschar till lokalen

Arbetet med att måla och fräscha till den nya lokalen har inletts, förhoppningen är att kunna flytta inom två-tre veckor.

– Hyresvärden är väldigt, väldigt snäll, så vi har fått tillgång till lokalen tidigare. Vi kommer inte att ha stängt utan kan flytta över allt på en dag, säger Iselin Bråten Latif.

Över garaget, där hon tänker ha kursverksamheten, finns också en övervåning. Där tänker hon sig ha odlingar i en framtid.

– Vi har ju odlingar inne i huset i Mörlunda, vi funderar på att antingen flytta dit det eller utöka så vi kan ha odlingar där också, beroende på hur det går.

Vad får dig att våga göra den här satsningen, så snart efter öppning?

– Gensvaret. Förra lördagen var det proppfullt i butiken. Jag fick knappt plats med folket, alla skulle ha buketter. Jag måste ha större. Tidigare har jag ju kollat hyror i Stockholm, när vi bodde där. Jag har en billig hyra jämfört med där, så jag tänker att det måste gå.

Flera ben att stå på

Med tiden har Iselin Bråten Latif dessutom skaffat sig, som man brukar säga, flera ben att stå på. Hon erbjuder också hjälp med att ordna fint på gravar, och har planen att starta en prenumeration på gravvård för de som kanske bor långt ifrån eller inte orkar ta hand om skötseln.

– Jag har fått i alla fall 10-15 sådana enstaka jobb i huvudsak på Virserums kyrkogård, men också på andra orter. Det mesta som har med blommor att göra försöker jag hjälpa till med, så jag måste ha större yta helt enkelt så att jag kan utveckla företaget bättre.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: