Annons:

Sök

Annons:

  • Kollegorna öppnar egen salong ihop –

    Sandra Karlqvist och Maria Hermansson öppnar sin salong Hårkompaniet idag, i lokaler som totalrenoverats för satsningen. Foto: Lotta Madestam

  • Kollegorna öppnar egen salong ihop –

    Kollegorna är helnöjda med sin salong som inretts i jordnära färger och en del inslag av trä.

Kollegorna öppnar egen salong ihop – "Känns nästan overkligt"

De mångåriga kollegorna Maria Hermansson och Sandra Karlqvist startar salong ihop. Idag öppnar Hårkompaniet i Hultsfreds centrum.

Annons:

De har båda många års erfarenhet av yrket, men då som anställda. Nu har de tagit steget och startar en gemensam frisörsalong, med varsitt individuellt företag.

– Vi har båda haft det här som mål, sett framför oss att vi någon gång i framtiden ska driva en egen salong. Nu är vi där, det känns nästan overkligt, säger Maria Hermansson.

”Nu eller aldrig”

Hon blev färdig frisör och fick sitt gesällbrev i maj 2004, Sandra Karlqvist åtta år senare och sedan 2010 har de varit kollegor på samma salong i Hultsfred.

Så här säger de om beslutet att satsa tillsammans:

– Det är en dröm jag haft i många år, som kändes läge att förverkliga nu. Jag fyller 40 år, så det var lite ”nu eller aldrig”. Så länge jag hade små barn var det en trygghet att vara anställd, så klart. Men jag har alltid tänkt tanken, att någon gång ska jag ha en egen salong och jag ville gärna göra det ihop med Sandra, säger Maria Hermansson.

– Mina barn är visserligen inte så gamla än, inflikar Sandra Karlqvist, men jag får jättemycket stöd av mormor och farmor som är pensionärer och hjälper till med barnen. Det är en förutsättning för att jag skulle kunna satsa på det här. Jag kände att det här är nästa steg, jag vill utvecklas och våga göra något nytt. Nu får jag min chans.

Tidigare skobutiken som renoverats

Det har varit mycket förberedelser med att starta eget och fastghetsägaren har totalrenoverat lokalen på Storgatan 69, bredvid begravningsbyrån, där Skocentrum låg tidigare.

– Det kändes rätt med en gång, att få vara i centrum med bra tillgång till parkering och få ta del av vårt fina, nya torg.

Det är en utmaning att starta eget, hur ser ni på den konkurrens som är i Hultsfred?

– Vi frisörer i Hultsfred har våra kunder, vi känner oss trygga med att starta eget efter att ha jobbat så många år i samma kommun.

Har ni några tankar på att växa med anställda?

– Just nu har vi stolar så det räcker till oss två, vi vill gärna börja så, så vi får känna oss för och komma igång. Men vem vet, det finns plats för fler så kanske i en framtid, säger kollegorna.

Alla bitar har fallit på plats 

Hårkompaniet öppnar idag tisdag och på fredag blir det invigning. Maria Hermansson och Sandra Karlqvist ser fram emot att visa upp lokalen och presentera sig, det blir lite tävlingar och erbjudanden.

– Från början kändes det lite vemodigt eftersom vi jobbat på samma ställe så många år och lite nervöst. Vi känner oss trygga med att klippa och fixa hår, men allt annat runt omkring med att driva eget företag är ju nytt, så det är en utmaning.

– Nu är vi jättetaggade och tacksamma över allt stöd vi får av våra familjer. Det känns så skönt när alla bitarna, en efter en fallit på plats och att vi äntligen kan få komma igång och göra det vi vill.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: