Annons:

Sök

Annons:

MÅLILLAFÖRETAG HAR TAGIT HEM STOR AFFÄR – MÅSTE NYANSTÄLLA

Axipto i Målilla har tagit hem en stor affär med ett företag inom fordonsindustrin. Platschefen Jesper Madsén är nöjd. Foto: Ossian Mathiasson

MÅLILLAFÖRETAG HAR TAGIT HEM STOR AFFÄR – MÅSTE NYANSTÄLLA

Målillaföretaget Axipto har landat en stor affär på flera miljoner med ett företag inom fordonsindustrin. 
– Om allt går i lås och blir i den förväntade serievolymen så blir det en av de största affärerna genom tiderna för enheten i Målilla. De blir nu en betydande kund hos oss, säger platschefen Jesper Madsén. 

Annons:

Jesper Madsén på Axipto AB gör mycket för Hultsfreds kommuns näringsliv och belönades med priset som årets näringslivsstipendiat vid torsdagens mindre prisutdelningsceremoni i sessionssalen på kommunhuset. 

När han tog emot priset avslöjade företagaren en positiv företagsnyhet. Axipto har tagit hem en stor affär på flera miljoner kronor och ska göra en stor drivaxeltapp för det berörda företagets nya, större segment på lastbilar.

– Det är en stor affär för oss. Vi har en befintlig maskinpark men det kan behövas investeras i mer maskiner och personal.

Hur många nyanställningar rör det sig om?

– Två, tre personer till att börja med. Vi har en slimmad organisation med den omsättningen vi har, säger han. 

Är det en process som har dragits igång?

– Ja, absolut. Vi har en platsannons ute där vi söker mer personal, framför allt tekniker. Företaget ser att man har klarat det innan men nu behövs det ett tekniklyft för att bemanna alla delar. 

"Fabrikens största affär"

Axipto har tre fabriker i Kalmar län med placering i Nybro, Mönsterås och Målilla, som ägs av Inducore AB med säte i Västerås.

Axipto har därmed tre produktionsenheter med totalt 110 anställda och omsätter ungefär 250 miljoner kronor.

– Här i Målilla är vi 22 anställda och har en omsättning på drygt 28 miljoner kronor. Det är en stor affär med ett företag inom fordonsindustrin som kommer in och ökar vår omsättning. Det är bland de största affärerna någonsin för Målillafabriken.

"Stort engagemang"

Madsén berättar att storsatsningen betyder mycket och hyllar personalens arbete. Affären togs av Axipto i Nybro och produktion blir i Målilla- och Nybro-fabriken. 

– Det är ett väldigt stort engagemang som har lagts ner hos alla medarbetare i organisationen för att lyckas med detta. Det är första gången som vi knyter ihop en riktigt stor affär med de olika enheterna. Hälften av bearbetningen i form av komplex bearbetning med svarvning och mätning blir i Målilla och andra halvan i Nybro. Genom tätt samarbete mellan enheterna får vi ihop organisationerna rent teknikmässigt och kompetensmässigt så det ser vi som en otrolig styrka. 

Hur ser du på företagets framtid?

– I framtiden kommer vi ta mer affärer, det är vad som är sagt. Det är ett viktigt spår för oss. Företagets utmaning är att behålla vår position och kompetensen som finns. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: