Annons:

Sök

Annons:

Firar den mörka musikscenen – ökat intresse från utlandet

Mörkaste Småland: Slaktmånad 2023 är igång. "Med ett ökat intresse utomlands ifrån", säger arrangören Valter Hultman vid en av utställningarna. Foto: Privat

Firar den mörka musikscenen – ökat intresse från utlandet

Intresset är fortsatt stort för festivalen Mörkaste Småland, i år med epitetet Slaktmånad 2023 som arrangeras i Hultsfred i helgen. 
– Med ett ökat intresse utomlands ifrån, säger arrangören Valter Hultman.

Annons:

För en halvtimme sedan slogs dörrarna upp till årets upplaga av Mörkaste Småland: Slaktmånad 2023, som arrangeras på Hotell Huligen till en bit in på söndagsdygnet. Ett evenemang som bjuder på det mörkaste och tyngsta inom metal, konst och kultur och som blivit ett starkt varumärke under åren.

Hur ser intresset ut?

– Det ser bra ut, det finns fortfarande biljetter kvar men det är inte långt till slutsålt. Det är ett högt tryck, men något sämre än i fjol, summerar Valter Hultman.

– Då var det slutsålt med en vecka kvar.

Vågar du hoppas på slutsålt i år också?

– Nja, det vågar jag inte svara på. Men det blir bra med folk oavsett, jag räknar med runt 300 personer på Hulingen, publik, band och utställare sammantaget. Det blir bra tryck.

Valter Hultman kan se på förköpen att det är ett ökande intresse utomlands ifrån, jämfört med tidigare år.

– Och då har det ändå varit bra med utlandsbesökare redan tidigare, ändå ser jag en stadig ökning. Speciellt har Norge blivit en kraftigt ökande marknad och som längst ifrån har jag sålt biljetter till Tjeckien, det är det jag har i huvudet nu.

Mycket norskt och svenskt

När Dagens Hultsfred når Valter Hultman pågår soundcheck och utställarna börjar komma i ordning.

– I år blir det mycket framför allt norskt och svenskt bland banden, Nordjevel och The Crown är de två stora banden, ett norskt och ett svenskt huvudband som spelar fredag respektive lördag, säger Valter Hultman, som själv var med i mitt första band när han bara var sex-sju år gammal.

Kulturlördag på Kulturhuset Valhal introducerades under festivalen förra året. Det blev en succé direkt och får en fortsättning i morgon lördag med aktiviteter som utställningar, filmer och livemusik.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: