Annons:

Sök

Annons:

Hon föreslås bli ny ordförande för C i länet

Christina Davidson föreslås bli ny ordförande för Centerpartiet i länet. Foto: Pressbild

Hon föreslås bli ny ordförande för C i länet

Centerpartiet i länet kommer få en ny ordförande. Den nuvarande, Stihna Johansson Evertsson, har avböjt omval. Valberedningens förslag är att Christina Davidson från Nybro tar över. 
– Det har varit ett intensivt arbete i valberedningen där flera olika namn har varit uppe för diskussion och där vi fört samtal med flera tänkbara kandidater men vi var väldigt eniga i att Christina kommer att vara rätt person för uppdraget, säger Johan Åhlund, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.

Annons:

Christina Davidson har en lång bakgrund inom Centerpartiet i Kalmar län där hon har haft olika uppdrag på flera nivåer. Hon har bland annat varit kommunstyrelsens ordförande i Nybro kommun och även haft uppdrag i Sveriges kommuner och regioner (SKR).

– Christina har en bred erfarenhet, ett stort kontaktnät och hon kan organisationen väldigt bra. Detta sammantaget med det driv som hon har för att utveckla Centerpartiet och vår politik gör att vi ser henne som en självklar kandidat som ny distriktsordförande, säger Johan Åhlund.  

Stihna Johansson Evertsson har avböjt omval och den 23 mars håller Centerpartiet distriktsstämma. Då kommer, om inte himlen ramlar ned, Christina Davidson väljas till ny ordförande.

– Jag blev väldigt glad och också lite förvånad när jag fick frågan. Det var inget som jag hade tänkt på att jag skulle bli distriktsordförande men när jag fick tänka och fundera lite så kände jag att det kommer bli ett roligt uppdrag att få vara med och utveckla Centerpartiet i Kalmar län med sikte mot valet 2026, säger Christina Davidson. 

Flera nyval

Hennes mål är att partiet ska ta revansch i valet 2026 efter det svaga valet 2022.

– Vi stärka vår position i länet och inte minst ta tillbaka det riksdagsmandat som vi tappade i senaste valet. För att lyckas med detta så behöver vi stärka vår organisation och inte minst stärka våra kommunkretsar. Det tillsammans med att utveckla vår politik kommer att bli min och styrelsen viktigaste uppgift, säger Christna Davidson.

En del andra förändringar väntas ske i distriktsstyrelsen. Både Lars Sandberg (Vimmerby) och Linda Hedlund (Borgholm) har avböjt omval. Tillsammans med Magnus Danlid (Vimmerby), Erik Ciardi (Kalmar), Emma Halme (Mörbylånga) och Adrian Svensson (Borgholm) finns Stihna Johansson Evertsson med bland förslagen på nyval till ledamöter.

Styrelsen kommer också utökas till 18 ledamöter. 

– Vi är väldigt glada att Stihna vill vara kvar i styrelsen, hon sitter på väldigt mycket kunskap och erfarenhet som kommer vara viktig för styrelsens arbete. Vi har också ett par andra som suttit med i styrelsen under längre tid vilket skapar en intressant mix av erfarenhet och nya idéer. Vi är väldigt nöjda med den sammansättning som vi fått ihop säger Johan Åhlund. 

Stämman hålls i Oskarshamn den 23 mars.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: