Annons:

Sök

Annons:

Avslag för motion om mensprodukter:

Marianne Vifell Waters (M). Foto: Simon Henriksson

Avslag för motion om mensprodukter: "Kanske kan tas upp när ekonomin bättrar sig"

Marianne Vifell Waters (M) ville se gratis mensprodukter till flickor och kvinnor i åldern 12-25 år. Ekonomin klarar dock inte det.
– Kanske kan den tas upp igen när ekonomin bättrar sig, säger hon.

Annons:

I sin motion skrev moderaten Marianne Vifell Waters att hon ville se gratis mensprodukter för flickor och kvinnor mellan tolv och 25 år i Hultsfreds kommun. 

Som läget är i dag erbjuds gratis mensprodukter till alla elever i åldern tolv till 19 år. Dessa går att vid behov hämta i väntrummet hos skolsköterskan, men det finns inget alternativ för dem som är upp till 25 år. Motionen remitterades till barn- och utbildningsnämnden och budgetmedel saknas, menar nämnden. 

"Elevhälsans budget är begränsad", var förklaringen. Därför var förslaget att kommunfullmäktige skulle anse motionen besvarad. Mensprodukter skulle också tillgängliggöras mer på alla skolor.

– Kanske kan den här viktiga motionen tas upp igen när ekonomin bättrar sig. Man har undersökt och insett att det finns förbättringsmöjligheter i både BUN och SOC, så jag hoppas att det kan tas upp igen, sa Marianne Vifell Waters från talarstolen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: