Annons:

Sök

Annons:

HGK bjöd på Valborgshopp – se mängder med bilder här

På lördagen kunde till sist Hultsfreds Gymnastikklubb hålla sin uppvisningsshow under namnet Valborgshoppet. En uppskattad show som ett antal gånger fått skjutas framåt i tiden.

Annons:

Gymnastikklubben i Hultsfred hade ursprungligen planerat för en sedvanlig juluppvisning när pandemibegränsningarna återkom i början av december. Sedan var tanken att hålla en show senare på vintern men till sist valde man att köra på Valborgsmässoafton.

Klubben har enligt ordföranden Sandra Örmander runt 60 ledare och någonstans mellan 500 till 600 medlemmar. En stor förening spridd över verksamheter på olika orter i Hultsfreds kommun där man sällan får möjlighet att samlas. Medlemmarna kommer från en ännu större krets; många från orter i Vimmerby kommun. Cecilia Thuresson som suttit med i projektgruppen uppskattar att de arbetat med Valborgshoppet i två till tre månader.

Två timmars uppvisning

De olika gymnastikgrupperna hade övat på sina moment och under två timmar fylldes Hagadalshallen av hopp, hjulningar, dans och volter; från de minsta i fyraårsåldern i Bamsegympan till de äldre som utförde en tävlingsdel. Det gällde att vara där tidigt för vid tolvtiden när showen började var såväl lediga parkeringsplatser som sittplatser sällsynta. Ovan kan ni se ett bildspel från lördagens show.
 

Stefan Härnström

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: