Annons:

Sök

Annons:

Falks internationella satsning möjliggörs hemma i Vimmerby: ”Tacksam”

Carl Falk har flyttat hem till Vimmerby och får tack vare hjälp och stöttning från Storebro IF möjlighet att förbereda sig på bästa sätt inför årets discgolfsäsong som innebär tävlingar i både Sverige och Europa. Foto: Privat

Falks internationella satsning möjliggörs hemma i Vimmerby: ”Tacksam”

Tävlingskalendern är fulltecknad från april till september. Carl Falk, landslagsspelare i discgolf, gör sig redo för den nationella och internationella satsningen hemma i Vimmerby, tack vare nytt samarbete med Storebro IF. 
– Jag är tacksam för vad de gör för mig, säger Carl Falk, landslagsspelare i discgolf. 

Annons:

29-årige Carl Falk fick i samband med flytten från Vimmerby till Jönköping 2014 upp ögonen för discgolf och många års slit har givit frukt. Han har utvecklats till en av Sveriges bästa discgolfspelare och är en del av svenska landslaget. 

I dag är sporten en stor del av landslagsspelarens liv. Han brinner för att alltid vilja bli bättre och har inför årets säsong lämnat jobb och bostad i Jönköping och flyttat hem till Vimmerby för att satsa på discgolfen till 100 procent. 

Hemkomsten betyder även att Carl Falk inleder samarbete och tävlar för Storebro IF 2024. 

– Från början var det inte på tapeten. Jag flyttade hem till Vimmerby för att spara pengar och nyttja dem till årets säsong som innebär en satsning med tävlingar i både Sverige och Europa, säger Carl Falk. 

Andreas Linder, engagerad i Storebro IF:s discgolfsektion, tog första kontakten till att upprätta ett samarbete. 

– Vi började prata och kom överens om att vi kan utbyta tjänster. Klubben gör det möjligt för mig att nyttja bollhallen på Arena Ceos och träna på Body Gym & Relax. Jag fungerar i sin tur som mentor för Ida (Kennmark) och instruktör på klubbens evenemang under kommande säsong. Det är också smidigt att gå med i klubben som ligger så nära, säger Falk. 

Tävlingar i Sverige och Europa

Det är en spännande säsong som Carl Falk kliver in i med tävlingar i Sverige, övriga Norden och ute i Europa. Falk kommer tävla på både Sverige- och Europatouren och gör en helhjärtad satsning. 

– Säsongen drar igång i Ängelholm den 19 april och slutar den 22 september. Sverigetouren är en enskild tävling. På Europatouren får man poäng på världstouren, men det går inte att vinna världstouren bara genom att tävla på Europatouren. För att vara med och tävla om topplatser i världen måste man åka över till USA och tävla. 

Vad har du för målsättning med årets säsong?

– Jag har inte så stora mål utan jag ser det som ett testår och skulle gärna vilja vinna en tävling. Jag hoppas på att bli uttagen till EM 2025.

"Mycket värt för mig och min satsning"

Falks internationella satsning möjliggörs hemma i Vimmerby, tack vare Storebro IF som öppnar upp föreningen med det nätverk de har vad gäller företagare och föreningar som kan ge honom de bästa förutsättningarna. 

– Jag är tacksam för vad Storebro IF hjälper till med. Kan man spara in pengar på det som kostar så kan man lägga mer pengar på säsongen och ha råd att göra det längre. 

– I och med att Jönköping är så långt bort var min tanke att gå med i Storebro IF. Sedan var det en positiv överraskning att de kunde hjälpa till och stötta mig så mycket som de gör, det hade jag inte räknat med. Det är väldigt mycket värt för mig, min träning och min satsning.

Vad kostar det dig att genomföra årets säsong?

– Bara anmälningsavgifter är någonstans mellan 30 000 och 40 000 kronor. Sedan blir det resa till alla länder plus drivmedel, boende och mat. Det lär väl gå på säkert 100 000 kronor. 

Blir mentor för Kennmark

Carl Falk är mitt uppe i förberedelserna inför årets säsong och genomför i snitt tio träningspass per vecka. 

– Mitt träningsupplägg är bollhallen tre gånger i veckan, putträning på Göran Kakels lager sex gånger i veckan och gym två-tre gånger i veckan. Det är helt magiskt att kunna vara inomhus och träna när det är snö ute.  

Han har under början av försäsongen fokuserat på kasttekniken.

– Jag har effektiviserat min teknik för att inte lägga lika mycket energi på att kasta långt. Det är viktigt att man orkar ha energi att kasta lika långt på alla hål. När jag är i bollhallen tränar jag en hel del på inspel, pricka linjer och forma kasten. 

Carl Falk kommer dessutom träna Ida Kennmark, klubbens unga discgolftalang som satsar för att lyfta sig till nästa nivå. 

– Jag gillar att lära ut discgolf och det kan gynna mig i min träning. Ida är en duktig damspelare och det finns väldigt få damer i den här sporten. Jag har gjort ett dokument till henne med diverse olika övningar. Vi har haft ett tillfälle där jag har visat vad hon behöver träna på i sin teknik. Tanken är att hon framöver ska vara med på träningspass i bollhallen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: