Annons:

Sök

Annons:

  • Folkfest när Målilla vann hett derby i Mörlunda

    Målilla plockade tre mycket sköna poäng inför nästan 400 personer i Mörlunda. Foto: Linus Johansson

  • Folkfest när Målilla vann hett derby i Mörlunda
  • Folkfest när Målilla vann hett derby i Mörlunda

Folkfest när Målilla vann hett derby i Mörlunda

Första derbyt mellan Mörlunda och Målilla på många år – och visst var det många som längtat. Hela 390 betalande personer såg drabbningen och det var Målilla som vann en mycket dramatisk match, 3-2 (2-1). 

Annons:

Lokalfotboll blandar och ger – det är det som är tjustningen. Det kan vara 45 personer på läktaren, konstant gnäll på domare och tränare som pratar mer om alla spelare som inte kunde vara med än de som faktiskt var det.

Eller så är det som i Mörlunda ikväll. 390 betalande i ett stekhett derby där alla spelare gav sitt yttersta i en stenhård kamp.

Målilla hade ledningen med 2-1 efter första halvlek, som var jämn spelmässigt. Abdullah Al Hariri gjorde 1-0 till Mörlunda på ett fint anfall, men utdelning på två fasta situationer satte Målilla i förarsätet. Målskyttar: Daniel Skoog och Marcus Jansson.

 "Det är klassiskt tyvärr"

I andra steg temperaturen och närkamperna hårdnade ännu mer. Skoog gjorde mål på en fast situation igen och kort därefter fick hemmalagets Herman Danielsson sitt andra gula kort och visades ut.

Klappat och klart för tre rödvita poäng? Nej, tvärtom. Med tio man på plan reste sig Mörlunda på ett imponerande sätt. Gustav Lindqvist reducerade och Mörlunda hade sedan två riktigt vassa lägen för en kvittering.

Roger Rönnlund, Målilla tränare, hade verkligen andan i halsgropen efter slutsignalen.

– Vi spelade väldigt bra i början av andra och hade koll på det. De fick en utvisad och då slutade vi jobba. Det är klassiskt tyvärr. Vi är lite för unga och gröna, men det är viktigt att vi vinner. Det var derby med så det var trevligt och grabbarna var glada efteråt. Det var en go seger.

Joakim Blomberg i Mörlunda gillade sitt lags avslutning:

– Matchbilden vänder helt och hållet och vi äger spelet sista halvtimmen. Det jag är mest besviken på är att vi inte lyckas få in 3-3, vi har två kanonlägen och deras målvakt gör en jätteräddning i slutet. Vi går för det och manövrerar ut Målilla med en man mindre.

 "Personliga påhopp"

Blomberg tyckte att derbyt blev lite väl hårt emellanåt – åtminstone verbalt:

– Det blir inte så mycket fotboll, det smäller lite och mycket gnäll och fula ord bakom ryggen. Mina spelare tappar huvudet lite. De har fått lite personliga påhopp och det tycker jag är förjävligt.

Vad handlade det om för påhopp?

– Det vill jag inte gå in på. Vi får försöka ta det inom gruppen och se vad vi säger. Målilla drog fördel av det. Jag vet att de gillar att trashtalka, men ibland går det över gränsen. Vissa fick höra ganska mycket.

Handlade det om hot?

– Nej, det var personliga grejer.

Roger Rönnlund säger såhär om kritiken:

– Det hörde jag inte och det har ingen aning om. Det var tufft spel och de körde över oss några gånger. Jag kan tänka mig att det slängdes lite käft, men jag hörde inget speciellt så jag vet inte.

Hela Mörlunda får beröm för sin starka avslutning. I Målilla plussas målvakten Simon Johansson, Marcus Jansson och Vilgot Pernius.

Tabellen finns här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: