Annons:

Sök

Annons:

Allsvensk klubb spelar match mot lokalt lag i sommar:

Vasse anfallaren Mileta Rajovic och hans Kalmar FF kommer till Virumsvallen för en välgörenhetsmatch mot Virserums SGF måndagen efter midsommar. Foto: Bildbyrån

Allsvensk klubb spelar match mot lokalt lag i sommar: "Fantastiskt"

Måndagen efter midsommar spelar allsvenska klubben Kalmar FF en välgörenhetsmatch mot Virserums SGF på Virumsvallen. 
– Matchen är kopplad till Moas minnesfond, säger Adis Mulisic i VSGF.

Annons:

Virserums SGF står för första gången på länge utan seniorlag på herrsidan. Här kommer i alla fall en glädjande nyhet. 

Om en knapp månad – måndagen den 26 juni – kommer allsvenska tabellsexan Kalmar FF till Virumsvallen i Virserum för att spela Moa Anderssons minnesmatch, en match som just är kopplad till Moas minnesfond. Samtliga entréavgifter går oavkortat till Moas minnesfond. 

– Kalmar FF kommer till Virumsvallen och ska möta oss i Virserums SGF. Vi sätter ihop ett lag med aktiva spelare som spelar i andra klubbar och ett villkor är att alla killar har anknytning till Virserum, säger Adis Mulisic. 

"Kommer inte släppa det"

Kalmar FF har aviserat att de kommer till Virserum med ordinarie a-lagstrupp. Legendariska KFF-spelare har blivit tillfrågade om att spela matchen med VSGF. 

– Det är fantastiskt att vår förening får den här chansen. När jag har pratat med killarna som spelar i andra klubbar så har de sagt att det är självklart att de ställer upp. Vi får i halvtid möjlighet att visa upp vår fantastiska ungdomsverksamhet, säger Mulisic. 

Hur har detta egentligen kommit på tal?

– Moas pappa Kent Andersson har tidigare varit i kontakt med Kalmar FF om en minnesmatch och sedan kom pandemin emellan och vi hade problem med seniorverksamheten. Det lades på is och frågan kom tillbaka i år igen. Kalmar FF frågade om vi inte kunde göra något och Kent har varit länken mellan föreningarna. Vi har hela tiden känt att vi inte kommer släppa det. 

Mer inför den stora matchen kommer förstås när datumet närmar sig.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: