Annons:

Sök

Annons:

Trots osäkerheten – Asllani kommer starta mot Italien

Kosovare Asllani kommer spela från start i Sveriges andra VM-match mot Italien. Foto: Bildbyrån

Trots osäkerheten – Asllani kommer starta mot Italien

Det har funnits vissa orosmoln kring Vimmerbydottern Kosovare Asllani. Men allt talar för att lagkaptenen startar för Sverige mot Italien lördag morgon.

Annons:

Sportbladet avslöjar nämligen Sveriges startelva redan i kväll och den är oförändrad jämfört med den mot Sydafrika i premiären. 

Kosovare Asllani har annars varit ett frågetecken i veckan. "Kosse" ska, enligt Sportbladets uppgifter, klivit av den näst sista träningen inför matchen. 

På en presskonferens inför matchen bekräftar dock förbundskaptenen Peter Gerhardsson att Asllani kommer till spel och bär kaptensbinden under lördagen. 

– För egen del känns det bra. Vi har haft en lång vecka nu att förbereda oss inför den här matchen. Jag tycker att vi har fått bra återhämtning och tycker att hela truppen känns väldigt taggade och redo för morgondagen, säger Kosovare Asllani själv om sin status.

Spelar i Milan

"Kosse", som till vardags spelar i italienska Milan, säger så här om att möta Italien:

– Jag är lite van vid den sortens fotboll, det är ett väldigt markeringsinriktat lag vi kommer att möta och det kommer att smälla i duellerna. Det är ett fysikt lag vi möter. Vi är förberedda på det och det kommer att öppna upp andra ytor för oss som jag hoppas att vi kommer kunna utnyttja. Vi tackar aldrig nej till en fysisk kamp.

Sverige vann sin öppningsmatch mot Sydafrika med 2-1. Matchen mot Italien spelas vid 09.30 på lördag.

Fakta

Sveriges startelva (4–3–3): Zecira Musovic; Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson; Kosovare Asllani, Filippa Angeldahl, Elin Rubensson; Johanna Rytting-Kaneryd, Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: