Sök
Lojal vann och säkrade kontraktet

Viktor Gimolli och hans SK Lojal kommer att spela division 5, även nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Lojal besegrade Ariel på bortaplan och säkrade därmed kontraktet i division 5. Tre mål i den första halvleken bäddade för segern.
– Det var bara vinst som gällde, så det var skönt att vi löste det, säger Lojals tränare Viktor Gimolli

Säkrat kontrakt och seger med 1-3 på en svårspelad plan. Det blev en bra söndag för Viktor Gimolli och hans SK Lojal.

– Vi visste vad vi ville göra. Det var verkligen bara vinst som gällde. Nu förlorade Hultsfred också så vi lyckades säkra kontraktet idag. Det känns såklart väldigt bra.Det var en svårspelad plan tycker jag. Vi försöker rulla men bollen studsar väldigt mycket och det ställer till det lite.

Spelar av matchen

Trots de halvtaskiga förutsättningarna lyckades SK Lojal avgöra matchen tidigt. Deart Agushi satte 0-1 efter tio minuter och innan halvtid hade Kastriot Jashari gjort två. 0-3 i paus gjorde att Lojal kunde spela avslappnat i den andra halvleken. Den första halvleken var vad man kunde glädjas åt, medan halvlek nummer två mest spelades av, berättar Gimolli.

–  Vi gör våra mål och avgör redan i första halvlek egentligen. Andra halvlek går mest ut på att spela av matchen. Jag är nöjd för jag tycker att vi gör jobbet. Sen känns det extra skönt eftersom att HFK förlorade samtidigt.

En trio Lojalspelare gjorde det extra bra i matchen mot Ariel. Kushtrim Krasniqi, Anton Selim och Enoch "Billy" Inkoom förtjänade extra beröm efter insatsen, även om alla gjorde det bra.