Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Svala föll klart i genrepet

IBK Svala föll mot Vetlanda i försäsongens avslutande träningsmatch. Foto: Bildbyrån

IBK Svala föll klart i genrepet inför nästa helgs seriepremiär i damernas division 2. Vetlanda IBF, som trillade ur division 1 under den föregående säsongen, vann med 3-8.

Annons:

Gästande Vetlanda startade klart starkare än Svala i lagets sista träningsmatch för denna försäsong. Vetlanda tog ledningen efter fyra minuter och bara 5 senare stod det hela 0-4 till gästerna. Innan den första periodens slut hade Svala hunnit reducera två gånger om.

Ställningen i den första periodpausen var 2-4 och Svalas målskyttar var Vera Adolfsson och Wilda Front.

Den andra perioden var en jämnare historia. Lagen gjorde varsitt mål, där Stina Johansson stod för Svalas mål. 3-5 var därför ställningen inför den tredje perioden.

Tappade i sista perioden

Gästande Vetlanda gjorde tre mål i den sista perioden och Svala lyckades inte reducera. Matchen slutade därmed 3-8, vilket innebär att Svala gick förlorande ur genrepet.

IBK Svala spelar seriepremiär mot FBC Kalmarsund U, på hemmaplan, den 5 oktober.