Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Svala hoppas på ett lyft:

Christoffer Knutsson, Gustav Tegberger Karlsson och Niklas Johansson leder Svalas damer under den kommande säsongen. Foto: Pressbild

Svala hoppas på ett lyft: "Kommer att bli en spännande säsong"

IBK Svalas damlag laddar för en spännande säsong i division 2. I helgen är det dags för seriepremiär när FBC Kalmarsund Ungdom kommer på besök till Mörlunda Sporthall. 
–  Det verkar som att hela gänget är laddat och det ska bli väldigt kul att komma igång nu, säger lagets tränare, Gustav Tegberger Karlsson. 

Annons:

IBK Svala slutade sist i divisionen under den förra säsongen. Därefter har Gustav Tegberger Karlsson tagit över laget tillsammans med Christoffer Knutsson.Till sin hjälp kommer duon att ha Niklas Johansson, som kommer att agera lagledare.  

Den nya tränarkonstellationen hoppas nu kunna ge laget ett lyft och är, likt spelarna, förväntansfulla inför den stundande seriepremiären mot FBC Kalmarsund Ungdom.

–  Känslan är bra. Vi har tränat på sedan slutet av augusti. Många har haft fotboll också, men vi har trots det haft god uppslutning på träningarna. Det verkar som att hela gänget är laddat och det ska bli väldigt kul att komma igång nu, säger Tegberger Karlsson. 

Vad har ni för målsättningar?

–  Förväntningar på säsongen är svårt att säga med tanke på att det är mycket nytt för både ledare och spelare. Det hade såklart varit kul att försöka ta lite segrar och en del poäng så vi kan klättra lite i tabellen, jämfört med var Svala har hamnat under tidigare år. Ett mittenlag hoppas vi kunna vara. Det hade varit kul, så det får man se som en önskan eller en målsättning. 

Arbetsinsatsen blir nyckeln

Trots att man påbörjat en process, där mycket nya tankar och idéer ska implementeras i lagets sätt att spela, har man sett en hel del positiva tendenser, redan under försäsongsmatcherna. I genrepet stod man upp bra mot ett starkt Vetlanda IBF.

–  Vi har tagit kliv. Jag och Christoffer har ju någonstans påbörjat något helt nytt här, med nytt tänk och spelsätt. Det har varit som att börja om från början egentligen, så det kommer såklart att ta lite tid innan allt sitter. Jag tycker att båda matcherna, mot bra motstånd (Rottne IF, samt Vetlanda IBF), har givit oss bra svar och visar att vi tar kliv hela tiden. Vetlanda, som vi mötte senast, spelade i division 1 förra säsongen och jag tycker att vi stod upp bra mot dem. Det var kul att se, verkligen.

Vad Tegberger Karlsson och hans kollegor kan förvänta sig av helgens match och motståndet, återstår att se. Oavsett vad, kommer slitet och arbetsinsatsen att bli viktig för att Svala ska kunna utmana. 

–  Vi utgår från att alla lag vi kommer att möta kommer att vara ganska skickliga. Vi har dålig koll på motståndarna, men vi kommer möta många bra innebandylag, det räknar vi med. Kalmarsund Ungdom kommer troligen innebära ett ungt och friskt motstånd med starka och välskolade spelare. Vi hoppas kunna ge dem en rejäl match genom att slita och verkligen ta jobbet från början.

"Extra motiverande"

Det är ett laddat IBK Svala som nu blickar fram emot seriepremiären och den nya säsongen. 

–  Det verkar som att alla tycker att det ska bli väldigt kul att komma igång med en ny säsong. Vi har en härlig mix av spelare och det är ett härligt gäng vi har att göra med. Då är det såklart även extra motiverande för oss tränare också. Vi får se var vi står och hur vi kan mäta oss med de andra lagen. Det kommer att bli en spännande säsong, verkligen. 

Annons:

Linus Palmér Hård

Linus.ph@hotmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: