Sök

JUST NU: BRAGDINSATS TOG VIRSERUMS SGF TILL KVALSERIEN

Virserums SGF är klart för kvalserien EFTER EN BRAGDINSATS BORTA MOT lERUMS I KVÄLL. Foto: Arkivbild

Virserums SGF är klart för kvalserien till division 2. Efter en bragdartad insats borta mot Lerums BK i kväll, där man klarade en femminutersutvisning i slutet av matchen och förlorade skotten i den tredje perioden med 18-0 (!), avgjorde Noah Andersson i förlängningen.

Efter Virserums-seger i den första matchen och kvittering till 1-1 i matcher av Lerum i går, skulle allt avgöras i kväll. Förutsättningarna var glasklara; segraren vidare till kvalserien och för förloraren skulle säsongen vara slut.

Och efter en osannolik holmgång lyckades VSGF dra det längsta strået genom att sätta 4-3 i overtime.

Simon Dahl tremålsskytt

Virserum inledde matchen alldeles strålande och hade ledningen efter den första perioden med 3-1, samtliga mål signerade skyttekungen Simon Dahl.

Lerum reducerade mitt i den andra perioden och kvitterade till 3-3 i inledningen av den tredje perioden.

En spearing av Patrik Barger med fem minuter kvar av matchen höll på att sänka VSGF. Matchstraff och 5+20 innebar att laget fick avsluta matchen med fem minuters spel i numerärt underläge. Trots en kanonad mot målet redde Virserum och målvakten Max Frid ut det. Noterbart i den tredje perioden; 18-0 i skott till hemmalaget.

Klart för kvalserien

I förlängningen var det VSGF-spelarna som fick kasta sig i armarna på varandra. Efter 08.46 satte backen Noah Andersson avgörande 4-3 till smålänningarna, assisterad av Simon Dahl och Pierre Gustavsson (hans tredje målgivande passning i matchen) och det historiska avancemnaget till kavlserien till division 2 var ett faktum.

Skotten vann Lerum med 50-21.