Sök

DRÖMSTART FÖR VÄSTERVIK I KVALET

Vaclav Karabacek gjorde en vass insats ikväll och noterades för både mål och assist. Foto: Bildbyrån

Västerviks IK fick bästa tänkbara start i kvalet mot Östersund. Segern med 3-1 var definitivt i underkant.

Västervik tog tag i taktpinnen direkt och tog ledningen genom Vaclac Karabacek efter 08.33. Skotten i första vann man med hela 10-3. Matchbilden var sig lik i andra perioden. VIK pressade på ordentligt och stärktes av 2-0 i powerplay efter 23.52. Målskytt den här gången var backen Hugo Gabrielsson.

VIK hade definitivt bud på mer och tog hem skotten med 17-5. I sista perioden talade det mest för att Västervik skulle kunna bevaka sin ledning, men den planen gick åt fanders direkt. Efter 41.34 reducerade Daniel Öhrn i powerplay och Östersund höjde sig flera snäpp.

Västervik skulle dock få lite andrum igen. Filips Buncis styrde turligt in 3-1 i powerplay med åtta minuter kvar. I slutet pressade ÖIK på för reducering, men Pontus Eltonius stod för en riktigt fin insats i VIK-kassen.

Första segern på åtta matcher

Nästa match i bäst av sju-serien spelas i Östersund på onsdag innan matchserien vänder hem till Västervik på lördag. VIK har nu tagit över hemmaplansfördelen genom dagens seger på bortais.

Segern var såklart efterlängtad eftersom VIK avslutade serien med åtta raka nederlag.