Annons:

Sök

Annons:

EXTRA: ISHALLEN I VIMMERBY FÅR NYTT NAMN

Det nya namnet på ishallen i Vimmerby blir VBO Arena. Bilden är ett montage som vår tidning har tagit del av från Vimmerby Hockeys bygglovsansökan. Foto: Vimmerby Hockey

EXTRA: ISHALLEN I VIMMERBY FÅR NYTT NAMN

Efter en säsong med Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB får Vimmerby ishall ett nytt arenanamn till nästa säsong. VBO Arena blir namnet på arenan.

Annons:

Det var inför fjolårssäsongen som Hansson Konsult & Konstruktion AB köpte arenanamnet för Vimmerby ishall och parterna skrev på avtal för de tre kommande åren. 

I och med klubbens sensationella avancemang till Hockeyallsvenskan sades alla sponsoravtal upp och klubben informerade om att det skulle bli omförhandling av avtalen. 

Till kommande säsong blir det nytt namn på arenan. Arena Hansson Konsult & Konstruktion försvinner och ersätts med VBO Arena, en nyhet som Vimmerby Tidning var först med att rapportera. 

– Ett bygglov är inskickat och det blir både nytt namn och ny sponsor. Vi går väl kanske från det längsta arenanamnet till ett av de kortare nu, säger Pelle Johansson, sportchef i Vimmerby Hockey. 

"Borde inte ta så lång tid"

VBO Fastighets AB är ett lokalt och familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar ett stort antal bostäder i Vimmerby, Västervik och Hultsfred samt kommersiella lokaler i Vimmerby, Västervik, Hultsfred, Nybro, Växjö och Ramkvilla. Företaget har kontor i Vimmerby.

Pelle Johansson berättar att klubben har kommit överens med VBO Fastighets AB som köper arenanamnet. 

– Vi kommer gå ut med mer information kring avtalet när vi har fått alla papper på plats. Vi kommer inte ändra något kring bygglovet utan vi har skickat in precis samma. Det nya är att vi byter vepa och det blir en annan färgsättning som måste godkännas. Vi har fått klartecken från Vimmerby kommun kring allting och nu är det bygglovsnämnden som ska godkänna färgsättningen på den nya vepan, säger Pelle Johansson. 

När hoppas ni kunna offentliggöra det nya namnet?

– Jag hade gärna sett att vi hade gjort det förra veckan och kan tycka att det inte borde ta så lång tid när de ska godkänna den nya vepan. Vi går ut med det när vi har fått alla papper på plats. 

Vad betyder försäljningen av arenanamnet rent ekonomiskt?

– Det är ett bättre avtal än det vi har haft tidigare, mer än så kommenterar jag inte.

– Det är ett jättebra läge för de som vill synas i olika sammanhang. Tittar man på hur det såg ut i går med trafiken till ALV så är det ett ställe som man gärna vill vara på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: