Annons:

Sök

Annons:

VH KÖRDE ÖVER TRANÅS I PREMIÄREN

Eddie Levin satte två i 5-0-överkörningen mot Tranås AIF. Foto: Arkivbild

VH KÖRDE ÖVER TRANÅS I PREMIÄREN

Vimmerby Hockey körde över Tranås AIF i försäsongspremiären med hela 5-0. Tränaren Peter "Piva" Andersson var nöjd med mycket.
– Det var en bra förstamatch efter en bra förstavecka, säger han.

Annons:

I måndags gick Vimmerby Hockey på is inför den historiska säsongen i Hockeyallsvenskan. Redan på fredagskvällen var det dags för den första träningsmatchen. 

För motståndet stod den stora derbyrivalen Tranås AIF från Hockeyettan med ingen mindre än Phil Horsky som tränare. Men Vimmerby gjorde processen kort – minst sagt. 

Redan i den första perioden gick VH fram till 3-0. I den andra perioden utökade man till både 4-0 och 5-0. Den tredje perioden slutade mållös och Vimmerby tog en mycket komfortabel seger i försäsongspremiären. 

– Det var en bra förstamatch efter en bra förstavecka. Jag är ganska nöjd med mycket i matchen. Det brukar vara kaos, men det såg rätt okej ut, säger tränaren Peter "Piva" Johansson.

Vad fick du se som du ville se?

– Det enda vi har pratat om och tränat på i veckan är att hitta grunderna och ett bra beteende. Det tycker jag imponerar i dag. Vi gör mål ganska tidigt och jobbar hela tiden. Vi sätter den standarden med jobbet och beteendet hela matchen. Det är viktigt, för det handlar om hur vi vill vara. 

Drar inga stora växlar

Det är naturligtvis svårt att dra några enorma växlar av en tidig försäsongsmatch i augusti. 

– Det hade jag inte gjort om det var tvärtom heller, så man ska inte värdera för mycket. Men vi gjorde fem mål framåt och höll nollan bakåt. Det var stabilt och det är alltid bättre att det är så, än att det inte är så som det ska. 

Hur känner du kring formationerna du valde?

– Det lägger jag inga värderingar i nu. Det var ganska jämnt överlag och det kommer bli förändringar. Vi kommer testa lite framåt, men jag är nöjd med hur vi är och hur vi agerar. Vi beter oss på ett bra sätt och vi vill bli bättre. Det här var en bra start. 

Är det någon du blev positivt överraskad av?

– Jag säger inget om individuella prestationer i dag, utan reagerar på hur vi agerade som lag. 

Var det något du såg som du kommer fokusera på kommande dagar?

– Nej, vi har en plan för hur vi ska jobba. Nu har vi jobbat mest försvarsspel och vi kommer gnugga med grunderna fortsatt framöver. 

Eddie Levin blev tvåmålsskytt och Isac Andersson, Kevin Wennström och Jesper Broeng gjorde varsitt. Robin Christoffersson vaktade kassen och höll nollan. Vimmerby vann skotten med 37-17. Nästa match är den 14 augusti mot – just det – Tranås AIF. 

Det är också klart att Mariestad kommer stå för motståndet den 6 september, när VH egentligen skulle ha mött Tingsryds AIF. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: