Annons:

Sök

Annons:

VH vann klart igen – men

Jakob Heljemo var en av VH:s målskyttar i 4-0-segern mot Tranås AIF. Foto: Arkivbild

VH vann klart igen – men "Piva" inte alls lika nöjd

I fredags inledde Vimmerby Hockey försäsongen med hela 5-0 mot rivalen Tranås AIF. På onsdagskvällen blev det nästan lika stora siffror – men tränaren Peter "Piva" Johansson var inte alls lika nöjd.
– Det blir slafs och hafs, säger han.

Annons:

Resultatmässigt har Vimmerby Hockey fått en flygande start på förberedelserna inför Hockeyallsvenskan. Fredagens försäsongspremiär mot antagonisten Tranås AIF slutade i seger med hela 5-0. 

I kväll möttes de två rivalerna igen och ännu en gång i Tranås. 

Då blev det hela 4-0 till VH. Men tränaren Peter "Piva" Johansson tyckte inte alls att han fick se det han fick se för knappt en vecka sedan. 

– Det är inte riktigt samma kvalitet på den här matchen. Nä, det var det inte. Ganska rakt och enkelt. Vi har lite kvar att jobba på helt enkelt. Det är inte så konstigt, säger Peter "Piva" Johansson.

Vad är det som skiljer?

– Vi är mer slarviga och hamnar mer i deras gröt. Det var hafsigt och slarvigt, även om vi spelar upp oss. 

"Rörig helt enkelt"

Ställningen efter den första perioden var 0-0 och i den andra akten spräckte Vimmerby målnollan. I den tredje perioden fyllde man på med ytterligare tre mål. Carl Sjöberg, Oskar Hassel, Eddie Levin och Jakob Heljemo kunde ta på sig målen. 

Senast var det Robin Christoffersson som höll nollan. Nu var det Claes Endres tur att begå debut för Vimmerby. 

– Att vinna och hålla nollan är bra, men det är det typ. Annars var det inte så mycket att hänga i granen. Vi var inte riktigt lika bra i grunderna, utan mer slarviga i den delen. 

Kan det vara en reaktion av att ni vann komfortabelt senast?

– Det kan det vara, men det hoppas jag egentligen inte. Samtidigt är det ganska naturligt om det blir så. Den här matchen blev rörig helt enkelt. Vi hamnar i deras spel och det blev kamp, hafs och slafs. Vi flyttade pucken mycket bättre senast och då hängde de inte med.

Endre höll nollan

Peter "Piva" Johansson tyckte att Claes Endre skötte sig bra i kassen och var nöjd med andra raka nollan. Han ville inte lyfta fram någon särskild spelare på individnivå den här gången heller.

– Nej, vi kommer inte upp i nivå riktigt. Det var mycket bättre med puck i fredags.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: