Annons:

Sök

Annons:

Sista testet väntar VH inför premiären – det vill

Peter "Piva" Johansson ser fram emot att avsluta försäsongen. Foto: Bildbyrån

Sista testet väntar VH inför premiären – det vill "Piva" se

Om mindre än en vecka väntar premiär för Vimmerby Hockey i Hockeyallsvenskan. Genrepet spelas hemma mot Kalmar HC under lördagseftermiddagen.
– Det är alltid skönt när man är framme vid slutet på en försäsong, säger tränaren Peter "Piva" Johansson.

Annons:

Vimmerby Hockey har gått starkt under försäsongen, men mött väldigt mycket lag från Hockeyettan. Den näst sista träningsmatchen mot Mariestad var Peter "Piva" Johansson allt annat än nöjd med.

En dryg vecka efter den matchen är han något mildare i sin kritik. 

– Vi var inte nöjda, men det är lätt direkt efter match att sväva iväg lite. Kollar man statistiken så var det ett under att vi förlorade den, men vi var inte nöjda med det vi gjorde. Det går dock att inte övervärdera det heller, säger han. 

Nu finns det dock snart inte längre tid att pröva sig fram. Eftermiddagens match mot Kalmar HC är det sista testet innan Hockeyallsvenskan drar igång. För Vimmerby väntar länsrivalen Nybro Vikings i premiären.

– Det är alltid skönt när man är framme vid slutet på en försäsong. Den vill man bli av med. Det är något man måste göra varje år, men som man alltid tycker är för lång. Det ska bli skönt att det drar igång och nu får vi en bra sistamatch innan det börjar. 

Det vill "Piva" se

VH har nu haft en vecka på sig utan match, där man kunnat nöta vidare på en del saker. 

– Vi har inte gjort något annorlunda egentligen. Vi har jobbat vidare på vårt grundspel, på powerplay och boxplay. 

Vad vill du se nu i genrepet?

– Jag vill att vi har någon form av grundspel, att vi tävlar och att vi värderar våra lägen. Det är egentligen samma saker som jag pratat om hela tiden.

Hur viktigt är det med ett bra genrep med tanke på att det är första säsongen i Hockeyallsvenskan?

– Jag vet faktiskt inte. Man har varit med om genrep så många gånger och så blir det katastrof i premiären eller tvärtom. Jag tror inte man ska värdera det för högt eller för lågt. Vi ska tävla och känna att vi har något bra på gång. 

Vann första mötet

Kalmar och Vimmerby har redan mötts en gång den här försäsongen. Då vann Vimmerby med 4-3 i Hatstore Arena. 

– Det är det enda allsvenska lag vi har mött och det är klart att det är ett viktigt kvitto för oss att se att vi hänger med. Då kände vi att vi gjorde det, men de tyckte efteråt att de hade varit skitdåliga. Jag hoppas att det berodde på att vi gjorde något bra. 

Tycker du att Kalmar påminner något om premiärmotståndaren Nybro?

– Nej, det kan jag inte säga, men det spelar ingen roll. Vi ska möta 13 lag som inte spelar likadant. Sedan är hockey alltid hockey. En del tränare profilerar sig som att de uppfunnit hjulen på nytt, men det skiljer inte så jäkla mycket. 

Samtliga spelare är tillgängliga för VH. På fredagen, när den här intervjun gjordes, ville "Piva" dock inte avslöja mer än att Claes Endre vaktar kassen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: