Annons:

Sök

Annons:

Leifby testade korven i Vimmerby:

Sportbladets profilerade journalist Marcus Leifby gav korven i VBO Arena tre plus. Foto: Simon Henriksson

Leifby testade korven i Vimmerby: "Som att träffa en taxichaufför i Stockholm"

Den hyllade sportjournalisten Marcus Leifby befann sig i VBO Arena för att se Vimmerby Hockeys premiär i Hockeyallsvenskan. Han trivdes som fisken i vattnet.
– Det här är enda stället jag vill vara på, säger han till Dagens Vimmerby.

Annons:

Sveriges bästa liverapportör. Marcus Leifby, med rötterna i småländska Tingsryd, bevakade Vimmerby Hockeys premiärmatch i Hockeyallsvenskan för Sportbladet.

Varför just denna kväll?

– Det var en dum fråga, var ska jag annars vara? Det är roligt med något nytt. Jag gillar gamla oförrätter, gamla rivaliteter, jag gillar också att det kan dyka upp ett nytt lag. Det gör det alldeles för sällan. Det var inget att tveka på, det här är enda stället jag vill vara på.

Hur är upplevelsen hittills?

– Jag stryker runt här. Pratar med folk, luktar, smakar, andas. Jag gillar det. Det är fullsatt, bra drag på klacken, det var en härlig andraperiod, där Vimmerby borde gjort ett par kassar. Det är skitkul att se. Jag har testat olika läktarsektioner.

Vilken är bäst?

– Jag gillar den här bakom kortplanket-läktaren. Där har jag stått, där ser man bra och så duckar man instinktivt för puckarna fast man inte kan få någon på sig. Det är härligt att vara här.

Har du varit här tidigare?

– Kanske att jag spelat här som liten grabb, sent 80-tal eller tidigt 90-tal. Vi var runt och spelade överallt, vi var till och med i Nybro, så jag kan ha varit här. Jag har aldrig varit här i tjänsten. 

"Det säger alla"

Leifby hade sin vistelse på Stadshotellet och var och kände in temperaturen i hallen under dagen. 

– Jag körde t-shirt, det funkar. Jag fick träffa lite folk, se vad som har byggts om, käkade middag på "Statt" och gick upp hit genom villakvarteren. Det luktade grill och var mysigt. 

När vi får en pratstund med honom är det periodpaus mellan andra och tredje. Nybro leder med 2-1 och Marcus Leifby testar korven. "Sveriges godaste hockeykorv", som man skryter om.

– Det säger alla. Det är som att träffa en taxichaufför i Stockholm. Alla jobbade natten när Palme sköts. 

Hur var den?

– Den var helt okej. Tre plus.

"Tiotusenkronorsfrågan"

Om Vimmerby kommer kunna etablera sig i Hockeyallsvenskan är tufft att säga, menar han.

– Det är tiotusenkronorsfrågan. Kolla på Nybro, de var nykomlingar ifjol och nu har de en spelarbudget på 20 millar andra året. Det är helt sjukt. Det handlar om att hålla ett lag bakom sig, Tingsryd, men man vet aldrig. Almtuna tror man alltid trillar ur och Östersund var risiga ifjol. Jag tycker man kan börja med att ta en pinne mot Nybro, det förtjänar man. Det kommer en serielunk sen över 52 omgångar och då brukar det visa sig vilka som är bra och vilka som är dåliga. Det går inte att kämpa till sig ett nytt kontrakt, det brukar inte räcka. Men jag gillar att man har sju egna produkter, det betyder mer än allt annat.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: