Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Brandskattat Virserum nära poäng:

Martin Holmstrand gjorde en bra match för Virserum. Foto: Arkivbild

Brandskattat Virserum nära poäng: "Kunde fått med oss det"

Virserums SGF var ordentligt brandskattat. Med drygt två femmor störde man Nässjö HC i premiären.
– Jag tycker nästan vi förtjänar att få med oss en poäng, säger Wictor Holmberg.

Annons:

Skador, sjukdomar och Martin Pärna på tryout i Danmark. Det var ett brandskattat Virserums SGF som ställdes mot Nässjö HC i premiären på söndagen. 

Virserum hade elva spelare och stod ändå upp väldigt bra. 

– Med facit i hand är jag väldigt stolt. Nässjö har ett starkt lag och ett tydligt uttalat mål om att man ska upp i tvåan. Vi var bara elva man och gör en jättebra match, säger tränaren Wictor Holmberg. 

Virserum hade några riktiga olyckssekunder i slutet av första perioden. Nässjö gjorde två mål inom loppet av 14 sekunder och gick till pausvila i 2-0-ledning. Halvvägs in i den andra akten kom också 0-3 och uppförsbacken såg brant ut för hemmalaget. 

Men då hittade man något och i numerärt överläge satte Martin Holmstrand, assisterad av Isak Grönlund och Alfred Skärkarl, 1-3 och gav laget energi. Drygt tre minuter in på den tredje perioden spelade Jonathan Johansson fram Theo Lundqvist, som satte 2-3. 

Nässjö gjorde 4-2, men Virserum skapade ny nerv i matchen när man gjorde 3-4 genom Elof Einarsson. Den gången med passningspoäng till Martin Holmstrand. 

Pärna kvar i Danmark nu

Wictor Holmberg säger att hans lag skapade en hel del utöver de tre målen.

– Vi förtjänar nog nästan en poäng. Vi hade några puckar som var på linjen och hade mycket bra lägen. Sedan orkar vi inte riktigt få till den där sista pushen. Vi plockar målvakten och spelar sex mot fem och lyckas få några bra lägen. Sett över 60 minuter är jag väldigt nöjd. Grabbarna som är här gör det riktigt bra och vi kan inte ta ifrån dem någonting. Det som stör mig mest är att de får göra två mål på individuella misstag, men det är så det är i hockey. Vi kunde fått med oss en poäng, så det är surt men så är livet. 

Martin Pärna är fortfarande i Danmark och hans framtid är ännu oklar. 

– Vi saknade honom och några andra av olika anledningar. Hade vi haft en kedja till, eller två forwards till, så hade vi vunnit den här matchen. Stundtals är vi bättre än dem. 

Hur blir det med Pärna?

– Vi ska höras senare ikväll, så får vi se. 

Samtliga förtjänade beröm. 

– Alla chippar in och ger oss själva chansen. Martin Holmstrand visar att det är rätt kaptensval. Han tar tag i det, är energisk och kör även om mjölksyran är upp till hakan. Även Jacob Axelsson i målet gör det riktigt bra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: