Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Här är detaljen VH måste se upp med mot Mora

VH-tränaren Peter "Piva" Johansson ser Mora som en svår nöt att knäcka. Foto: Bildbyrån

Här är detaljen VH måste se upp med mot Mora

Vimmerby Hockey har åkt till Dalarna med en stark straffseger mot Djurgådens IF i ryggen. Nu väntar en ny tuff prövning mot Mora IK.
– Det är en av de svåraste bortamatcherna, säger VH-tränaren Peter "Piva" Johansson.

Annons:

Direkt på morgonen efter segern mot Djurgårdens IF satte sig Vimmerby Hockey på bussen mot Dalarna. Efter ett träningspass på hemmais gick bussen och så anlände man till Mora under torsdagen. 

Under fredagen har man haft matchvärmning där och nu ser tränaren Peter "Piva" Johansson fram emot ännu en tuff utmaning i Hockeyallsvenskan.

– Det här är en av de svåraste bortamatcherna. Mora är ett jäkligt bra lag och har också börjat säsongen ganska bra. Man har varit bra i många år och just här uppe är de väldigt bra och har alltid varit. Vi kommer få att göra, men så är det varje match.

Vad blir viktigast för att kunna störa dem?

– Det är att vi är vakna från start. Vi kan inte heller ta så mycket utvisningar som vi har gjort, det håller inte egentligen och kommer inte göra det i längden, även om vårt boxplay har varit jäkligt bra. Mora har varit sjukt bra i powerplay och haft ligans bästa i många år. Vi måste hålla oss ifrån utvisningsbåset.

Annan matchbild

Vimmerby tog en jätteskalp i onsdags kväll när Djurgården besegrades efter straffar hemma i VBO Arena. Det var en riktig urladdning, men "Piva" tror att hans lag kan ladda om.

– Vi kommer kunna tävla mot alla lag. Den första perioden mot Djurgården var en av de sämsta vi gjort. Vi stod bara och tittade på, men vi kommer ur den med 1-1 och efter det växer vi och tävlar på ett mycket bättre sätt. Djurgården var skickliga och bra och det märks att de har de här toppspelarna. Det var väldigt starkt att komma ur det med två poäng. 

Han räknar med annan typ av matchbild mot Mora.

– Jag tror det kommer gå fortare i dag. Djurgården och Mora spelar inte på samma sätt. Djurgården är skickliga på att hålla puck i anfallszon, men med Mora är det mer fartfyllt.

VH har samma folk med sig till Dalarna, men vem som kommer få chansen mellan stolparna ville "Piva" inte avslöja kring lunchtid. 

– Det håller vi på. Men vi har haft bra målvaktsspel i alla matcher, så det känner jag mig trygg med, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: