Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vimmerby var förvarnat – ändå blev det avgörande

Det var Mora som fick jubla mest i matchen mot Vimmerby. Foto: Bildbyrån

Vimmerby var förvarnat – ändå blev det avgörande

Vimmerby var förvarnat om Moras starka powerplay. Ändå blev det två mål i fem mot fyra och ett i sex mot fem när hemmalaget vann med 5-2.
– Vi kommer inte åt dem riktigt, säger tränaren Peter "Piva" Johansson.

Annons:

Vimmerby Hockey tog en poäng borta mot Östersunds IK i sin bortapremiär. Stärkta av straffvinsten hemma mot mesta mästarna Djurgården skulle man försöka åstadskomma en skräll även borta mot Mora IK.

När Martin Pärna gjorde 1-0 i den första perioden såg det lovande ut. Vimmerby var också verkligen med rent spelmässigt i den första akten. Men innan matchen varnade tränaren Peter "Piva" Johansson för hemmalagets styrka i numerärt överläge. 

Moras 1-1-mål kom i powerplay och 2-1 i den andra akten kom när Vimmerby blev ordentligt nedtryckta i egen zon. Dessutom var det en avvaktande utvisning och sex mot fem-spel vid Moras andra balja. Även 4-2 kom i powerplay för Mora. 

Därmed släppte VH in två mål på tre av sina boxplay.

– Det är synd givetvis, säger "Piva". 

Vad tycker du om utvisningarna?

– Jag har inte sett dem igen, men vi måste ta bort utvisningar. Vi har varit bra i boxen innan, men i dag var det inte lika bra. 

"Första 25 är väldigt bra"

Mora vann till slut med 5-2, men allt var VH-tränaren inte missnöjd över.

– Jag tycker vi gör första 25 väldigt bra. I den andra perioden blir det lite stökigt och vi trillar in i gamla synder igen. I tredje gör vi ett försök, men de är bra och det är den korta sammanfattningen. 

Varför får de ett sådant bett på er i andra?

– De är duktiga och vi kommer inte åt dem riktigt. Vi hamnar i för långa perioder som måste bli bättre och vi behöver minimera sådana perioder i matcherna.

AIK härnäst

Peter "Piva" Johansson tycker ändå att det finns rätt mycket att ta med sig.

– Den första perioden är vi där och vi är nästan bättre än dem där. Så klart det finns saker att ta med oss. Vi behöver fortsätta lära oss och då kommer det bli bra till sist. 

"Piva" ville inte lyfta någon efter insatsen. Vimmerby har nu spelledigt fram till onsdag. Då väntar den första Stockholmsresan och bortamatch mot AIK stundar.  

Fakta

Poäng, VH: Martin Pärna 1+0, Hampus Eriksson 1+0, Pelle Ström 0+1, Oskar Lindgren 0+1, Jakob Karlsson 0+1, Isak Hansen 0+1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: