Annons:

Sök

Annons:

Nybro förstärker – värvar SHL-meriterad tjeck

Radek Muzik är klar för Nybro Vikings. Foto: Bildbyrån

Nybro förstärker – värvar SHL-meriterad tjeck

Nybro Vikings, motståndare till både Kalmar och Vimmerby i Hockeyallsvenskan, tappade nyligen Émilie Poirier av familjeskäl. Nu har man värvat en SHL-meriterad tjeckisk forward. 

Det rör sig om Radek Muzik som kom till svensk hockey 2018. Han gjorde 154 SHL-matcher för Luleå och Örebro innan han hamnade i finska Tappara. Den här säsongen har han spelat ett par matcher för HC Plzen, men återvänder nu till Sverige.

Nybro Vikings har värvat Muzik på ett avtal som sträcker sig över hela säsongen. Han väntas vara spelklar redan till morgondagens match mot Mora IK. 

– Radek är en spelare med hög energi, fysik och en bra arbetskapacitet. Det är en spelare som "kommer till jobbet" varje dag. Han har erfarenhet av spel i Europeiska toppligor vilket såklart underlättar när det gäller att komma in i vårt sätt att spela. Det här är en typ av karaktär som vi har känt att vi behöver få in i laget, säger sportchef Mikael Aaro till klubbens hemsida. 

Ingen poängspelare

Radek Muzik är 192 centimeter lång och 23-åringen beskrivs inte vara någon poängspelare. 

– Med det sagt är vi fortsatt på jakt efter en mer utpräglad poängproducerande forward. 

Den tjeckiske forwarden har hört mycket gott om Nybro sedan tidigare. 

– Jag är en spelare som vill vinna varje match och jag kommer alltid att göra allt jag kan för att det ska hända. Det är allt för laget som gäller. Jag gillar att spela hårt och använda min fysik. Mina största styrkor som spelare är mitt skott och att jag är bra på skridskorna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: