Annons:

Sök

Annons:

Förändring på backsidan när VH gästar Hovet – det tycker

Johan Norberg får ge plats för William Alftberg mot AIK. Foto: Bildbyrån

Förändring på backsidan när VH gästar Hovet – det tycker "Piva" är bedrövligt

Ett AIK som vaknat till liv väntar på Hovet i kväll för Vimmerby Hockey. Då kommer William Alftberg in i laget och Johan Norberg får sätta sig på läktaren.
– Vi måste tävla till 100 procent, säger tränaren Peter "Piva" Johansson.

Annons:

Vimmerby Hockey kommer från en förlust med 5-2 borta mot Mora IK. Nu väntar ännu en tuff bortamatch i form av AIK på Hovet. Storklubben, som började knackigt, har kommit igång och har vunnit två raka matcher mot Tingsryd respektive Nybro. 

Det här blir Vimmerbys första match på Hovet, men Peter "Piva" Johansson vill tona ned betydelsen av det.

– Alla matcher i den här serien är inspirerande, men det är säkert stort för många att spela på Hovet, säger han.

Har ni pratat något mentalt om hur ni ska hantera det?

– Nej, inte jättemycket ännu. Vi nämner det sedan, men det är en isyta som alla andra och vi lägger inte så mycket energi på det. Jag förstår att det är stort för många här, men jag tror det är mer utifrån än att spelarna tycker det. Men det är alltid kul med bra arenor och folk på läktaren, så det tror jag gynnar även oss.

"Mer konsekventa"

Mora blev ett nummer för stort för VH i fredags, men "Piva" håller fast vid sin analys från kort efter matchen.

– Vi är ganska bra i en period och även en bit in i den andra. Sedan får de några långa byten på oss och då tappar vi konceptet där. Tredje är okej, men Mora är bra och stänger ned matchen.

Vad vill du se nu jämfört med den insatsen?

– Att vi är mer konsekventa över 60 minuter och gör det vi är bra på i längre perioder och att när vi väl dippar inte dippa ned hela vägen i avgrunden, utan att vi stannar halvvägs. 

Vad blir viktigt för att kunna rå på AIK?

– Det är mycket som är viktigt, men vi måste tävla till 100 procent och vara påkopplade i 60 minuter. Annars kommer det bli stökigt. AIK är ett sjukt skickligt hockeylag som fått tillbaka en del folk och nu vunnit två raka matcher. 

Vill inte ha det som i fotbollen

Att undvika utvisningsbåset tryckte "Piva" på inför matchen mot Mora. Det ser han som en nyckel nu också.

– Även om statistiken säger två så var det ett powerplay de nätade i. Jag vet att de vill ha det så, men vi hade fått in den femte spelaren. Men det är klart att utvisningar blir skitviktigt igen. Vi har pratat om det, men vi lider som nykomling av att det inte är samma nivå för båda lagen. 

Har det drabbat er tycker du?

– Lite grann. Flera av våra utvisningar är inte mycket att säga om, men det finns åt andra hållet också. Vi behöver åka mer skridskor. Jag tycker att divingutvisningen är jäkligt tuff och den hade inte kommit på vissa andra lag. Samtidigt är det en svår balansgång. Vi vill inte ha det som i fotbollen. Där är det fullständigt bedrövligt och vi vill verkligen inte dit inom hockeyn. 

Norberg utgår

Vimmerby gör ett par ändringar i truppen. Claes Endre är skadad och klubben har därför lånat in Isak Mantler till kvällens matcher. Jämfört med senast är William Alftberg tillbaka i truppen och Johan Norberg får stå utanför laget. 

Är det något nytt kring läget för Anton Carlsson?

– Hans rehab pågår och vi gör en bedömning vecka för vecka. Vi vet inte jättemycket mer och allt spel innan "breaket" vore bonus. Det går framåt absolut, men det ska vara 100 innan han spelar igen. 

Dagens Vimmerby kommer liverapportera matchen mot AIK och HÄR kan du följa den. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: