Annons:

Sök

Annons:

VH-tränaren öppnar för att ändra i PP-kedjorna:

Peter "Piva" Johansson lär ändra i powerplayformationerna efter förlusten mot AIK. Foto: Bildbyrån

VH-tränaren öppnar för att ändra i PP-kedjorna: "Tillbaka till ritbordet"

Vimmerby Hockey skapade många klara målchanser mot AIK. Ändå blev det förlust med 4-1.
– Vi tar inte vara på våra chanser, gör individuella misstag och har ett PP som inte fungerar. Det är de stora bitarna, säger tränaren Peter "Piva" Johansson.

Annons:

Vimmerby Hockey kunde inte skrälla borta mot AIK på Hovet. Trots en optimistisk start, där VH ett tag ledde skotten med 5-1, var det hemmalaget som hade en 2-0-ledning efter den första perioden. 

– Vi startar matchen bra, men det är viktigt – inte minst här – att få in ett 1-0-mål när man ligger på. I stället får vi ett skitmål i röven och då blir det mentalt jobbigt, säger Peter "Piva" Johansson. 

Ändå tycktes VH inte vara ett slaget lag. I den andra akten stod man också upp bra och fick flera möjligheter i numerärt överläge utan att få utdelning. Tidigare har Vimmerby blivit ordentligt tillbakatryckta i en del andraperioder, men det lyckades man undvika i kväll.

– Vi har fått lite för långa byten på oss och inte lyckats få stopp på det. Vi gör det bättre i dag jämfört med Moramatchen. De får väl en del långa på oss, men det blir inte fyra långa i rad som det kunnat bli tidigare.

"Bara gnugga vidare"

Om man tittar till stora chanser var det rätt likvärdigt mellan AIK och Vimmerby. Ändå vann storklubben med komfortabla 4-1.

– Vi tar inte vara på våra chanser, gör individuella misstag och har ett PP som inte fungerar. Det är de stora bitarna. Vi har också några spelare som flyger i dag. Jag vet inte om det blir för stort för dem och det är inte så många, men det räcker med några få. Vi får en hel del PP-chanser, men är knappt i närheten av att skapa något. 

Chansmässigt var det här kanske den match där Vimmerby skapade allra mest. 

– Jag tror inte vi haft så här många klara chanser tidigare och det är några vi bör smälla dit. Vi har många bra chanser i dag och man måste ha skärpan där. 

Hur kan man göra för att få utdelningen?

– Det är bara att gnugga vidare. I perioder studsar det med och just nu tycker jag att vi har lite motstuds också till viss del, men det är bara att jobba vidare.

Ska tillbaka till ritbordet

Totalt hade Vimmerby Hockey fem möjligheter i powerplay. Ändå blev man nollade i spelformen. 

– Det är väl det mesta som inte fungerar. Vi gör inte det vi pratat om och pucktempot är för långt. Det är många grejer och inget som är som det ska egentligen. Då ser det ut så här. Vi måste nog tillbaka till ritbordet och kanske göra några förändringar också och ändra om lite. Det kanske är tid att se över det. 

Nu väntar klara tabellettan Björklöven, som gått fram likt en ångvält i början av serien, hemma i VBO Arena. 

– Det är det tuffaste motståndet som finns. Kvalitetsmässigt är det bästa laget i serien med den bästa tränaren. 

Kevin Wennström gjorde VH:s reduceringsmål i 4-1-förlusten. Assistpoäng gick till Ludwig Wistén och Jakob Heljemo. VH ligger nu elva i Hockeyallsvenskan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: