Annons:

Sök

Annons:

VH FÖLL EFTER SKRÄCKPERIOD I JUMBOMÖTET

Vimmerby Hockey förlorade med 1–2 mot Tingsryds AIF efter en urblek första period. Foto: Jonas Ljungblad/Bildbyrån

Viktigt jumbomöte mot Tingsryds AIF. Då svarade Vimmerby Hockey för en oroväckande dålig öppningsperiod och hamnade i underläge med 2–0 och förlorade skotten med 16–1. VH:s uppryckning i andra och tredje perioden räckte inte till poäng.

Annons:

Poängen har uteblivit i de fyra senaste matcherna även om de spelmässiga insatserna varit godkända.

I kvällens viktiga bortamatch mot Tingsryds AIF såg Vimmerby Hockey sin chans till ett trendbrott.

Ett tafatt och passivt Vimmerby fick kallduscharnas kalldusch i öppningsperioden.

Precis som senast hamnade VH i ett tidigt underläge och släppte in 1–0 efter en och en halv minut. Lagkaptenen Jacob Svensson fick ostört trampa in framför mål och sprätta upp pucken och Tingsryd fortsatte att etablera offensivt tryck med vassa lägen.

Efter drygt nio minuter utökade Tingsryd ledningen till 2–0. Claes Endre räddade två gånger om innan Melker Eriksson fick in pucken i mål.

Vimmerby kom undan med blotta förskräckelsen och hade stora problem med att ta sig upp i offensiv zon. Tingsryd vann skotten med smått galna 16–1 (!) och borde sett till antalet chanser varit i ledning med större siffror.

VH jumbo i Hockeyallsvenskan

För att väcka laget kastade VH-ledningen om i kedjorna inför andra perioden. Jesper Kokkonen tog bland annat plats bredvid Jakob Karlsson och Eddie Levin.

VH var bättre med i andra perioden och jämnade ut spelet, men det var inte direkt nära en reducering.

Vimmerby kom närmare en reducering i tredje perioden och hade halvvägs in i mittperioden tre kanonlägen på kort tid. Adam Petersson brände ett friläge, Kevin Wennström missade ett bra läge från nära håll och Jakob Karlsson hade en styrning som var nära att gå in i mål.

Med sex och en halv minut kvar av matchen fick VH kvällens första powerplay. VH reducerade till 2–1 efter ett fint avslut av Eddie Levin. VH hade chanser för en kvittering, men det gick inte vägen i afton.

VH är efter femte raka förlusten jumbo i Hockeyallsvenskan och ställs mot Östersunds IK i en viktig hemmamatch på lördagskvällen.

Fakta

Tingsryds AIF–Vimmerby Hockey 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (1.25) Jacob Svensson (Christian Bull, Jake Stella), 2–0 (10.54) Melker Eriksson (Teemu Tallberg, William Fransson)

Tredje perioden: 2–1 (54.17) Eddie Levin (Hugo Ollila, Jakob Karlsson) i spel fem mot fyra

Skott: 26–20 (16–1, 7–6, 3–13)

Utvisningar, TAIF: 2x2 min, VH: 4x2 min