Annons:

Sök

Annons:

Urblek öppningsakt sänkte VH:

Lagkaptenen Jakob Karlsson deppar efter förlusten mot Tingsryd. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Urblek öppningsakt sänkte VH: "Helt under all kritik"

Vimmerby Hockeys första 20 minuter borta mot Tingsryds AIF i jumbomötet var en ren misär. Peter "Piva" Johansson hade svårt att hitta orden.
– Den är helt under all kritik måste jag säga.

Ångestmöte och jumbomöte. Mycket stod på spel när Vimmerby Hockey tog sig an Tingsryds AIF i den första av många viktiga matcher på rad. 

Då svarade VH för en rakt igenom anskrämlig period. Tingsryd hade 2-0 med sig till pausvilan och skotten blev 16-1. Vimmerby hade knappt någon tid alls i anfallszon.

– Första perioden är helt under all kritik måste jag säga, suckar Peter "Piva" Johansson.

Vad är det som händer?

– Det händer ingenting typ... Vi är tvåa på allt, vi vinner inga närkamper, ingenting. Vi spelar fast oss och är tillbaka i gamla synder. Vi sätter oss i skiten. 

Är det den klart sämsta perioden hittills?

– Känslan nu är så i alla fall. 2-0 är bra siffror att ha med oss och vi ska vara glada att vi är kvar i matchen där. Där kunde matchen definitivt varit slut. 

"Kastar bort matchen"

Nog blev Vimmerbys insats bättre i den andra och tredje perioden, men det håller förstås inte att ge bort 20 minuter på det här sättet.

– Vi blir bättre och bättre, men det gör det ännu surare. Vi har visat att vi kan mot alla lag i den här serien, men det har varit för dåligt i första perioden i ett par matcher i följd nu. Det måste vi ändra på. Det vi gör i första... Då är vi inte ens ett topplag i ettan. Vi hade inte vunnit många matcher i ettan heller som det såg ut. 

Kan man ha varit tagna av stundens allvar med tanke på hur viktig matchen är?

– Jag vet faktiskt inte. Det kändes snarare som vi trodde att vi skulle möta ett lag i botten. Det kändes som vi hade den känslan och det är tråkigt måste jag säga. Vi har pratat från dag ett om att vi måste vara med och jobba hårt mot alla lag, för vi kan förlora mot alla lag. Vi kastar bort matchen tyvärr och det hjälper inte att prata om det. Vi har haft samma analys några matcher i rad nu och vi måste ändra på något i första perioden. 

Hassel sjuk

VH började skapa chanser i den andra och tredje perioden. Efter Eddie Levins reducering i numerärt överläge fick man chansen att ta ut målvakten och gå för en kvittering.

– Det är en bra push, men den är inte värd ett skit. Så känns det nu. Sedan är det väl bättre att hitta en push än att släppa tre till, men det är inte bra nog. Jag är trött på att ut målvakten. Nu känns det som att vi gör det varje match. Vi måste göra mål på våra chanser och där måste vi bli bättre.

Redan lördag kväll väntar nu nästa viktiga match i Hockeyallsvenskan. Då står Östersunds IK för motståndet på hemmais.

– Alla matcher kommer vara viktiga och vi har haft kniven mot strupen från match ett, men det är väl skönt att den här matchen kommer så pass snabbt. 

Oskar Hassel som varit sjuk fanns inte med mot Tingsryd och hans medverkan mot Östersund är också högst osäker.

– Han tränade i går, men var sämre i dag så det är högst tveksamt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: