Annons:

Sök

Annons:

Spetsvärvningen bröt poängtorkan i elfte matchen:

Jesper Kokkonen gjorde sitt första mål för säsongen i Vimmerby Hockeys 4–1-seger mot Östersunds IK. Foto: Ossian Mathiasson

Spetsvärvningen bröt poängtorkan i elfte matchen: "Skönt"

Ingen poäng på de tio första matcherna. Hemma mot Östersunds IK kom det efterlängtade målet. Jesper Kokkonen satte 1–0-målet i 4–1-segern. 
– Skönt att jag fick utdelning i dag, säger han efter matchens slut. 

Jesper Kokkonen var firad stjärna och poängkung i Vimmerby Hockey mellan 2015 och 2018 och valde därefter att testa på spel på högre nivå.

Efter sex år i Hockeyallsvenskan och SHL valde 31-åringen att återvända till den lilla småländska staden och klubben som han trivs bra i.

Han är värvad för att vara en av ledande spelarna och säsongsstarten har varit tuff med noll poäng på de tio första matcherna. 

"Bara att blunda och skjuta"

Jesper Kokkonen fick i dagens viktiga hemmamatch mot Östersunds IK chansen med Jakob Karlsson och Eddie Levin och bröt sig poängtorka. Drygt halvvägs in i första perioden satte han 1–0 med ett kliniskt avslut i slottet. 

– Vi vann tekning från egen zon och löste det jäkligt bra. På något sätt lyckades vi tråckla oss igenom och ”Jagge” (Jakob Karlsson) hittade mig i mitten. Det var bara att blunda och skjuta, säger Jesper Kokkonen. 

Vad betyder det för dig att du får göra det där målet?

– Det är klart att jag ska göra poäng och det har jag inte gjort. Jag kan samtidigt inte gå runt och deppa för det. Jag måste blicka framåt och ta nästa match. Skönt att jag fick utdelning i dag. 

"Vet att vi klarar av den här ligan"

Vimmerby Hockey kom ut bestämt mot Östersund och gjorde en stabil insats sett över 60 minuter. 

– Känslan är bra, speciellt med tanke på att vi tar tre poäng och spelar stabilt över 60 minuter. Det har vi i stort sett inte gjort i någon match. Det är de första perioderna som har varit dåliga här på slutet och vi la mycket fokus på första perioden i dagens match. Sedan tycker jag att det bara flyter på därifrån, säger Jesper Kokkonen. 

Öppningsperioden mot Tingsryds AIF på fredagskvällen var svag och VH låg under med 2–0 och förlorade skotte med 16–1. I dag var det ett annat Vimmerby som öppnade matchen. 

– Det var väl efter förra matchens första period som vi kände att ”nu får det räcka”. Det var en pinsam första period. Det var inte första matchen som det var dåligt i första perioden, men det var bedrövligt mot Tingsryd. Det blir tufft när man ligger under med 0–1 och 0–2 efter första perioden. Det är skönt att vi spelar så bra som vi gör och får utdelning i dag. Vi vet att vi klarar av den här ligan och det gäller att vi gör de här insatserna fler gånger. 

Trivdes i nya omgivningen

VH gjorde 2–0 och 3–0 inom loppet av en dryg minut i andra perioden och satte 4–1 kort efter Östersunds reducering. VH vann välförtjänt efter fem raka förluster. 

– Insatsen är stabil i 60 minuter även det blev väl en del hawaii-hockey i andra perioden där det gick fram och tillbaka i några minuter. Vi la märke till det och började snacka om det. Vi pratade hela tiden om att ta ner pucken bakom deras backar, vilket vi hade gjort under hela matchen, och jobba därifrån. Det var inga längre dippar i dag. 

Vad betyder segern för laget?

– Skönt att vinna en så här viktig match med tanke på att vi ligger där vi ligger. Vi kanske har förtjänat någon poäng mer här och där, men jäkligt skönt med en trea i dag. 

Jesper Kokkonen trivdes bra i den nya omgivningen med Jakob Karlsson (tre assist) och Eddie Levin (två mål och en assist).

– Som första match kändes det jättebra. Vi hittade varandra bra där ute på isen och det är något som vi kan bygga vidare på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: