Annons:

Sök

Annons:

Ordföranden om att klubbchefen lämnar:

Anita Westerback är ordförande i Vimmerby Hockey.

Ordföranden om att klubbchefen lämnar: "Kanske en klumpig formulering"

Vimmerby Hockey och klubbchefen Andreas Zukiewicz går skilda vägar. Nyheten kom från klubben under tisdagen.
– Det har med tidsbrist att göra, säger VH:s ordförande Anita Westerback.

Det blev ett halvår i rollen som klubbchef för Vimmerby Hockey. Nu avgår Andreas Zukiewicz och klubben avslöjade nyheten på tisdagen. Sportchefen Pelle Johansson blir nu tillförordnad klubbchef. 

"Vimmerby Hockey och klubbchef Andreas Zukiewicz har i samförstånd enats om att avsluta rollen som klubbchef med anledning av tidsbrist. Vi tackar Andreas för hans insatser", skriver föreningen. 

– Varför det sker är för att det inte är lätt att kombinera ett heltidsjobb med de här posterna. Vi är överens med varandra om att vi bryter och han kan därmed ägna sig åt sitt eget företag. Det är väldigt tufft att kombinera ett eget företag med det här uppdraget och ideellt arbete blir man inte fet på. Han har varit ideell precis som alla andra. Han har inte haft någon lön att leva på, säger VH:s ordförande Anita Westerback. 

Jag reagerade lite på formuleringen. Om det är på grund av tidsbrist, varför skriver ni då att ni enats om det i samförstånd och inte bara att det skett på grund av tidsbrist?

– Det kanske var en klumpig förklaring. 

Det är inget annat som har skett?

– Nej, det finns det inte.

"Har vi de ekonomiska musklerna?"

Hur länge Pelle Johansson, som också är sportchef, ska vara tillförordnad klubbchef är oklart. 

– Det här är något vi måste sätta oss ned med. Har vi de ekonomiska musklerna för att anställa någon? Eller ska vi ha någon annan på ideell basis? Vi tänker inte köra föreningens ekonomi i botten, men det vore såklart en dröm att få anställa någon. Det här är ett väldigt tungt uppdrag, men vi vill inte äventyra föreningens ekonomi.

Hur ser den ut nu?

– Jag kan inte gå in på siffror, men det ser bra ut. Men det gäller att hålla i med publik och det är upp till föreningen att locka med aktiviteter och annat för att få folk som inte brukar gå att komma på matcherna. Det är inget självspelande piano utan det kräver sin tid. Vi måste hålla det på den här nivån även på matcher som kanske inte är lika publikfriande på förhand. 

När kan ni ha en ny klubbchef på plats?

– Vi har inga namn i dagsläget. Vi behöver diskutera det här och är tacksamma för att Pelle håller uppgifterna flytande. Det är mycket kontakter som måste ske med Hockeyallsvenskan och kommunen. Vi kommer leta vidare och så får vi se vilken lösning det blir.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: