Sök

JUST NU: FÖRDEL TROJA I KVARTSFINALSERIEN – ROMFORS AVGJORDE SENT

Vimmerby Hockey förlorade första matchen i kvartsfinalserien mot Troja/Ljungby med 1–3. Nu behöver VH vinna två matcher på hemmais. Foto: Ossian Mathiasson

Tätt, jämnt, känslor och hårda tag. Vimmerby Hockey förlorade dock det första kvartsfinalmötet mot Troja/Ljungby med 1–3 efter ett sent avgörande.

Den första perioden inleddes med ett par icingpuckar från Vimmerbys sida. Så det skulle se ut? Nä, VH var helt och fullt med i öppningstakten även om Troja/Ljungby i sedvanlig ordning fick en hel del långa byten i anfallszon.

Vimmerby såg dock sylvassa ut i omställningsspelet och hann skapa ett par ströchanser innan ledningsmålet kom.

Efter sex minuter hittade Oskar Lindgren in med en fin passning till Anton Carlsson på blå. VH-kaptenen såg Jonas Nyman framför mål, skickade dit pucken och Nyman skottstyrde in kvartsfinalspelets första mål. VH kunde mycket väl ha utökat ledningen, men Troja saknade inte direkt chanser att utjämna heller. Efter drygt 15 minuter drabbades Vimmerby av matchens första utvisning. Christian Lindberg åkte ut för fördröjande av spel.

Inledningsvis såg det rätt bekvämt ut, men när Mattias Wigley tappade klubban fick Troja ett stort tryck mot VH-målet. Till slut kunde Jesper Emanuelsson, strax efter ett Jesper Ylivainio-stolpskott, utjämna till 1-1.

Mot slutet av perioden var Tobias Törnkvist grinig och skickade Todd Winder i backen. Två minuter kostade det, men innan perioden var över lyckades Vimmerby inte utnyttja det numerära överläget. Skotten i en mycket het och grinig öppningsperiod vanns av Troja med 17-9.

Stort övertag för Troja i tredje

I andra perioden hade Troja/Ljungby ett stort spelmässigt övertag och tryckte långa stunder tillbaka VH i defensiv zon. Fem-sex gånger hade Troja pucken under kontroll i två minuter medan VH hade fullt sjå med att freda sitt mål.

VH, som hade svårt att få till ett ordnat spel, stack upp i några ströanfall med bra lägen för Oscar Gustavsson, Sebastian Vidmar och Jonas Nyman. Det var starkt av Vimmerby att orka stå emot Troja i mittakten och behålla ställningen vid 1–1.

Romfors sköt 2–1

VH hittade mer rätt i början av tredje perioden innan Troja återtog sitt övertag och hade många chanser. Med drygt fem minuter kvar av tredje perioden satte Troja 2–1 efter en snabb spelvändning där Victor Romfors, med ett förflutet i Västerviks IK, sköt ledningsmålet via Tomas Rydéns högra stolpe.

Vimmerby gav det ett ärligt försök att få in en kvittering men det gick inte vägen. Med fyra sekunder kvar av tredje perioden prickade Daniel Karlsson Thörnros in 3–1 i öppen kasse. Nu leder Troja matchserien med 1–0 och Vimmerby behöver vinna två matcher på hemmais för att avancera till kvalserien.

Fakta

Troja/Ljungby–Vimmerby 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)

Första perioden: 0–1 (6.19) Jonas Nyman (Anton Carlsson, Oskar Lindgren), 1–1 (16.37) Jesper Emanuelsson (Måns Hansson, Victor Romfors) i spel fem mot fyra,

Tredje perioden: 2–1 (54.51) Victor Romfors (Carl-Johan Sjögren), 3–1 (59.56) Daniel Karlsson Thörnros i tom bur

Skott: 39–25 (17–9, 11–5, 11–11)

Utvisningar, Troja: 1x2 min, VH: 4x2 min