Annons:

Sök

Annons:

  • Tårar och lycka på samma gång för Mattias:

    Mattias Gustafsson var överlycklig samtidigt som tårarna också kom efter att han klarat respittiden. Foton: Linus Johansson

  • Tårar och lycka på samma gång för Mattias:

Tårar och lycka på samma gång för Mattias: "Betyder så mycket"

Det var tårar och lycka på samma gång när Mattias Gustafsson i allra sista stund klarade av respittiden på dagsetappen av Novemberkåsan.

– Det betyder så mycket för mig och det är ju på natten man vill vara med och där allt avgörs, säger Mattias Gustafsson samtidigt som rösten stockar sig.

Annons:

När Mattias Gustafsson kom tillbaka till plattan vid Astrid Lindgrens Värld efter den femte specialsträckan gjorde han det med bara en halvminut tillgodo. Hade han kommit 30 sekunder senare hade Novemberkåsan 2023 tagit slut för hans del. Nu kan han istället se fram emot en tuff fortsättning i de mörka småländska skogarna.

– Det var i stort sett på sekunden. Jag har kört så in i helvete. Det var bara att gasa så mycket jag kunde, jag visste att det var det enda alternativet jag hade, säger Mattias Gustafsson, ursprungligen från Vimmerby, men numera boende i Linköping.

"Varit mitt huvudmål"

Känslorna svallade verkligen för Mattias och flera i hans närhet efter att han klarat respittiden. Tårarna rann nedför kinderna.

– Det är första gången jag kör Kåsan så jag har noll erfarenhet av detta. Tidigare har jag kört lite mindre tävlingar och några långlopp. Att jag tog mig vidare till nattetappen betyder så mycket för mig. Kåsan har varit mitt huvudmål det här året och jag har tränat så mycket jag kunnat under året.

Hur går tankarna inför fortsättningen?

– Det är bara att hålla i och köra så gott det går. Målet är att komma i mål, det finns inget annat, säger Mattias Gustafsson, som tävlar för hemmaklubben Vimmerby MS.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: