Annons:

Sök

Annons:

Tidigare Dackestjärnan byter svensk klubb efter en säsong

Patrik Dudek, här i Dackevästen, är klar för ny klubb i Sverige. Han lämnar Rospiggarna till förmån för Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson

Tidigare Dackestjärnan byter svensk klubb efter en säsong

Den tidigare Dackeföraren Patryk Dudek lämnar Rospiggarna efter en säsong. Nu är den polske GP-föraren klar för Lejonen i Bauhausligan.

Annons:

Den polske stjärnan Patryk Dudek körde för Dackarna under stora delar av 2010-talet och lämnade till förmån för Rospiggarna inför årets säsong. 

Nu, efter endast en säsong i Hallstaviksklubben, lämnar den polske klassföraren som redan har gjort klart med ny klubb i Sverige. Gislavedsklubben Lejonen blir hans nya klubbadress. 

”Det ska sägas direkt att vi inte hade Dudek på vår radar när det gällde lagbygget till nästa år. Vi vet att han trivts bra med klubben och människorna i Rospiggarna och vi hade samtidigt själva rullat igång ett antal kontraktsdiskussioner. Men när han kontaktade oss och tydligt visade intresse så lyssnade vi såklart. Det visade sig att han i sina planer för nästa år bland annat ville ha kortare väg till sina matcher och ha möjlighet att stå över en del matcher i grundserien då han gör comeback i GP-serien nästa år. Detta passade oss utmärkt då vi återigen vill bygga en bred trupp som vi kan alternera utifrån form, motstånd och banor”, skriver Lejonen i ett uttalande på sin hemsida. 

"Får en riktig fartåkare"

Lagledarna Anders Fröjd och Mikael Holmstrand är nöjda med att truppen förstärks med en stadig poängplockare. Kontraktet sträcker sig över kommande säsong och hans ingångssnitt kommer att bli 2,068.

"I Dudek får vi en riktig fartåkare som behärskar alla typer av banor. Stilmässigt är han lite av en nutida Leigh Adams, fast bättre. Vi minns fortfarande med viss fasa när han slog banrekordet i Gislaved tre gånger samma kväll för några år sedan när vi mötte Dackarna. En sån kille har man hellre med sig än mot sig. Nu blir det verklighet och vi ser verkligen fram emot att låta våra supportrar möta Patryk Dudek i lejonvästen", skriver Lejonen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: