Annons:

Sök

Annons:

Företagare ny ordförande i Dackarna: ”Allt är fantastiskt bra skött

Ingemar Petersson (längst till vänster) är ny ordförande i Dackarna. Foto: Dackarna

Företagare ny ordförande i Dackarna: ”Allt är fantastiskt bra skött"

Bockaraföretagaren Ingemar Petersson har erfarenhet av styrelsearbete och följer Dackarna noga. Nu har han valts till ny ordförande i Dackarna. 
– Det blir ett spännande uppdrag, säger han. 

Annons:

Dackarnas mångårige ordförande Tomas Karlsson tackar för sig efter sju år på posten. Nu meddelar Målillaklubben att Ingemar Petersson röstades fram som ny ordförande på gårdagskvällens årsmöte. 

Det är en till stora delar ny styrelse i Målilla MK/Dackarna då Tomas Karlsson, Lars Olofsson och Linus Johansson slutar och ersätts av Peter Rosenlund, Rikard Kling, Mikael Fridh och Ingemar Petersson. 

– Den tidigare styrelsen har gjort ett fantastiskt arbete och jag ska göra det bästa jag kan. Det bästa vore om vi kunde få lite mer publik till våra hemmamatcher men det är svårt. Publikantalet sjönk under pandemin och att försöka få tillbaka publiken är vändningen som vi ska försöka få till, säger Ingemar Petersson. 

C More har sänt Bauhaus-ligan i speedway de tre senaste säsongerna och det finns i dagsläget inget tv-avtal på plats för kommande säsong. Ingemar Petersson har förhoppningar om att det ska få tillbaka publiken till speedwayarenorna.

– Det kanske inte blir några tv-sändningar och det kan göra att folk åker och tittar på speedwaymatcherna i större utsträckning. Det ser inte ut som att det blir något med C More men inget är klart, säger Ingemar Petersson. 

"Allt är fantastiskt bra skött"

Den nya restaurang- och pubdelen i utgången av första kurvan är Ingemar Petersson mycket positiv till. 

– Den investeringen tror jag kommer betala sig ännu mer under årets säsong. Det kan göra att man åker dit och äter direkt efter jobbet och kollar på matchen.

Ingemar Petersson har tidigare drivit Maskincentrum i Bockara och jobbar kvar på företaget som hans son Fredrik driver i dag. Han har dessutom ett förflutet som ordförande i olika sammanhang. 

– Jag var ordförande för Företagarna i Oskarshamn i ett antal år och även för fotbollsföreningen här i Bockara. Jag sitter även med i styrelser för olika företag. 

Föreningens valberedning tog kontakt med Ingemar Petersson i höstas och frågade om han var intresserad av att ta över som ordförande i Dackarna.

– Jag tycker att det är intressant att jobba i föreningar och jag har alltid varit intresserad av speedway och sponsrat Dackarna i många år. Jag gjorde även en grundkontroll av föreningen och allting är fantastiskt bra skött. Klubben har en fantastiskt fin arena som har alla möjligheter i framtiden.

"Fantastiskt fin kille"

Han passar även på att hylla lagledaren Mikael Teurnberg och alla funktionärer 

– "Micke" är en fantastiskt fin kille som säljer på mycket sponsring och träffar mycket företag. Nya sponsorer drar med sig extrafolk till matcherna. Vi ska inte glömma bort alla volontärer som gör ett fantastiskt arbete i veckorna och under matcher. Speedwayen skulle aldrig fungera om de inte fanns.

Det blev plusresultat för Målilla MK och minusresultat för Dackarna under det gångna året. 

– Man kan säga att det blev ett plus-minus-noll-resultat om man slår ihop både aktiebolaget och föreningen. Det var stora investeringar som togs i nytt luftstaket, ny pubdel och ny gräsmatta på innerplan förra året och det gick ändå ihop sig rent ekonomiskt. Det var fantastiskt bra gjort av förra styrelsen att få det att gå så bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: