Annons:

Sök

Annons:

Västervik tappar ojämn förare till konkurrent:

Gleb Ghugunov lämnar Västervik efter två säsonger och har kritat på för Indianerna. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik tappar ojämn förare till konkurrent: "Vill revanscherna sig"

Han slog igenom i Smederna och har blandat och gett i Västervik i två säsonger. Nu har 23-årige Gleb Chugunov kritat på för Indianerna. 

Annons:

När Smederna tog tredje raka SM-guldet 2019 gjorde Gleb Chugunov en strålande insats och bidrog i allra högsta grad till framgången. Han körde ingenting i Sverige 2020 då Smederna inte kom till start i Bauhausligan men han var tillbaka 2021. 

Han har de två senaste säsongerna kört för Västervik och svarat för både bra och mindre bra prestationer. 

Byter klubb i Sverige

Ex-ryssen, som sedan 2020 tävlar för Polen och har blivit polsk medborgare, byter klubb i Sverige. Han går till Indianerna. 

”Gleb har vid flera tillfällen fått chansen i enskilda Grand Prix och han är att betrakta som en av Polens mest lovande förare. Vi har sett Gleb stå för halsbrytande körningar på Kumla motorstadion och vi vet att det är en bana han gillar och det är ändå lite spännande att han själv och många omkring pekar på att han hade en tuffare säsong bakom sig som han vill revanscherna sig ifrån men ändå har ett så pass starkt snitt som 1,646 i Sverige”, säger lagledaren Peter Johansson i en kommentar till klubbens hemsida. 

Gleb Chugunov ser är nöjd med beslutet att skriva på för Indianerna.

”Jag trivs på banan i Kumla och jag gillar också sportchefens koncept inför nästa säsong. Även om säsongen är långt borta börjar jag mina förberedelser nu, så att jag kan närma mig säsongen så redo som möjligt. Jag tror och hoppas att jag kommer att kunna göra mycket gott för laget. Vi ses under säsongen 2024”, säger Gleb.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: