Annons:

Sök

Annons:

Bellego före Hjelmland – så resonerade Teurnberg kring sitt val

David Bellego har tidigare vunnit SM-guld med Masarna. Nu får han chansen för Dackarna. Foto: Bildbyrån

Bellego före Hjelmland – så resonerade Teurnberg kring sitt val

Den stora frågan var vem som skulle få chansen som reserv bredvid Tomas H Jonasson. Valet från Mikael Teurnbergs sida föll på fransmannen David Bellego.
– Jag kände att Bellego visat bra form, säger dackelagledaren Mikael Teurnberg.

Annons:

Om 24 timmar är det dags för den första SM-finalen mellan Dackarna och Lejonen på Skrotfrag Arena. Den stora frågan inför söndagens laguttagning var vem som skulle vara reserv tillsammans med Tomas H Jonasson. 

När det stod klart att Ryan Douglas inte kunde köra den andra semifinalen mot Västervik gavs chansen till Filip Hjelmland. Mariannelundssonen, som i somras blev SM-bronsmedaljör på individuella SM, hade då inte fått köra på en tid.

Han tog två poäng i tisdagens returmöte med Västervik och inför den första finalen stod det mellan just Hjelmland, Noel Wahlquist och David Bellego. 

Teurnbergs val föll på Bellego.

– Jag körde Hjelmland mot Västervik och han tog två poäng. Jag känner att Bellego har visat bra form och han har bäst löpande snitt av de här tre förarna. Bellego kan åka riktigt fort och han är taggad att komma in och då ger jag honom chansen. Det kan bli en extra morot att komma in och tända till lite. Jag hoppas han tar vara på den här chansen, säger Mikael Teurnberg.

Hur tog Hjelmland det här?

– Jag har meddelat honom och så är det bara. Bellego har inte åkt för oss på ett tag och tog emot det här med öppna armar. 

Hoppas på Douglas

Teurnberg har fortfarande en förhoppning om att Ryan Douglas ska kunna köra returen i Gislaved om en dryg vecka.

– Det är ett litet trumfkort med honom på reservplats, så det är tråkigt att han är skadad. Jag hoppas att han kan om en vecka.

Under helgen har dackelagledaren förstås följt all speedway hans förare kört. På måndagskvällen är det slutspel i England och då kör både Brady Kurtz och Dan Bewley. 

– Nu handlar det om att försöka pressa ur det sista. Det märks att det är SM-final på gång och många hör av sig. Det finns ett stort intresse, men det gäller att förbereda sig som man brukar och ha normala rutiner. Man får inte överarbeta saker och ting bara för det är SM-final. När det väl är dags ska vi försöka pusha på lite.

Varit en maskin

Lejonen har varit en maskin den här säsongen och ses av många som tydlig favorit. 

– Vi har sjukt hög kapacitet, men det krävs att vi kommer upp i vår högstanivå. Lejonen har ett skyhögt löpande snitt och man förstår att de är favoriter. Men vi har en stark höst bakom oss och har visat att vi kan när det gäller som mest. Det måste klicka i och vi behöver lite flyt och lite tur. Vi behöver få den start vi vill ha. Mot Västervik blev det en hemskt jobbig match, där vi fick jobba stenhårt för att ta oss tillbaka. Jag ska försöka vara cool på alla sätt och vis och jag hoppas att det smittar av sig på förarna. 

I fredags kväll hade vår tidning en lång intervju med Mikael Teurnberg inför SM-finalen. HÄR hittar du den. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: