Annons:

Sök

Annons:

Teurnberg lugn inför returen:

Mikael Teurnbergs Dackarna förlorade första SM-finalen mot Lejonen med 43–47. Foto: Ossian Mathiasson

Teurnberg lugn inför returen: "Som att ligga under med uddamålet i hockey"

Dackarna förlorade första SM-finalen med fyra poäng. Lagledaren Mikael Teurnberg kände ett lugn direkt efter matchens slut. 
– Fyra poäng är ingenting, säger han inför finalreturen i Gislaved på tisdag. 

Annons:

4 258 åskådare följde första SM-finalen i speedway mellan Dackarna och Lejonen på plats i Målilla och fick se flera högkvalitativa och underhållande heat från finallagens samtliga förare 

– En stenhård tävling med en fruktansvärt hög nivå. Det var många oförutsägbara heat där alla förare laddade på stenhårt, precis som det ska vara i en SM-final. Jag kan tänka mig att det var propagandaspeedway på banan, säger Mikael Teurnberg. 

Lejonen var i princip hela tävlingen i ledning och Dackarna stretade emot och kom tillbaka till ett oavgjort läge, 33–33, efter elva körda heat. Lejonen drog ifrån igen och vann första finalmatchen med 47–43. 

– Jag tycker att vi håller ihop det bra och kommer tillbaka. Några förare kör bra, några förare har det tufft. Det är en SM-final och då kan det bli så här. Det är små marginaler. I början av tävlingen tycker jag att vi gör bort oss lite grann i första sväng och tappar ett par 5–1-lägen efter att ha tagit en del felbeslut. Vi jobbade oss tillbaka i en stenhård tävling och det är starkt, säger Mikael Teurnberg.

Teurnberg hoppas på Douglas

Mikael Teurnberg känner ett lugn inför nästa veckas returfight i Gislaved. 

– Fyra poäng är ingenting. Det är som att ligga under med uddamålet i hockey. Vi trivs bra i Gislaved och har historiskt sett gjort väldigt bra matcher där. Banan i Gislaved är lång och svepande och har gott om plats. Inför tävlingen sa jag att det kan vara så att Lejonen spöar oss här och att vi spöar dem där. Det känns helt öppet, men vi måste få en bra start i Gislaved. Om vi kommer tillbaka blir det nerver i matchen och pressen ligger på dem, säger Teurnberg. 

Mikael Teurnberg valde att satsa på David Bellego i skadade Ryan Douglas frånvaro. Efter en inledande tvåpoängare svarade fransmannen för dubbla nollor. Mikael Teurnbergs förhoppning är att Ryan Douglas ska komma tillbaka och köra returen i Gislaved. 

– Det är Douglas som jag går och väntar på. Hade han varit med här i dag hade vi haft betydligt fler poäng på reserven.

Hur mår han?

– Han mår bättre och bättre och det är en vecka kvar. Det är inte helt klart att han kör på tisdag, men det låter positivt. Vi får se och det är ingen panik än. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: