Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: En sträcka där folk kör som galningar

Venabon vill se åtgärder på vägen. Foto: MostPhotos

DEBATT: En sträcka där folk kör som galningar

Vad blev det av bygdevägen genom Vena och Främsteby? Det kan jag berätta för er. Det blev en ännu farligare väg för fotgängare och cyklister. En farligare väg för trafikanter. 

Annons:

Vid möte är det tävling fram till avsmalningen för att hinna först så man inte behöver stanna bilen. Visar man hänsyn för att släppa förbi mötande trafik är risken stor att du blir omkörd av bilen bakom. Är du ute och går längs vägen är det den mötande bilen som stannar på gångdelen av vägen så du som fotgängare ändå måste stanna och gå ut i gräset för hur ska man veta om den mötande bilen VERKLIGEN sett en. 

Och i och med att vägen gjordes om och skyltar byttes ut tog man ner skylten som visade att det är en skola mitt i byn. Alldeles vid vägen. Och just ja, att man sänkte farten till 40km/h gör att majoriteten av alla tunga fordon och övriga trafikanter istället har plattan i mattan.

*

Så den väg som skulle bli säkrare för oss som bor i byn har istället blivit en sträcka där folk kör som galningar. Och längst den vägen är det tänkt att barnen ska gå för att komma till och från skolan. 

Mitt önskemål är att kommunen tar sitt ansvar och sätter upp skyltar om att det är en SKOLA i Vena. Och gärna fler skyltar om att det är 40km/h som gäller. Och polisen får gärna vara mer synlig och göra lite tätare besök för att kontrollera hastigheten.

Venabo

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: