Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Länsstyrelsen är en tragedi för djuren

Debattören tycker inte att Länsstyrelsen bryr sig om djuren. Foto: MostPhotos

DEBATT: Länsstyrelsen är en tragedi för djuren

Efter att ha läst en artikel i Dagens Hultsfred för en tid sedan, kan man konstatera följande icke agerande av Länsstyrelsen. Ärendet gällde hundar som levde i misär.

Annons:

Första augusti gjordes en kontroll, då det upptäcktes att två hundar var fastbundna i ett 10 cm långt koppel. Hundarna kunde inte ställa sig upp och gjorde sina behov inne. Vattenskålen var tom.

Nästa besök gjordes 1 sept, då det visade sig att inga brister hade åtgärdats.

I oktober gjordes nästa besök. Hundarna var då mycket törstiga och ägaren förbjöds att ha hundarna kopplade inomhus.

*

Vid Länsstyrelsens sista besök 16 januari var hundarna oerhört magra och den ena hunden orkade inte stå upp. Dom var utmärglade. Veterinären konstaterade att hundarna utsatts för oerhört lidande under en lång period och dom fick avlivas.

Man kan konstatera att Länsstyrelse hade 5 ½ månad på sig att ta tag i detta ärende. I stället väntade de tills hundarna var i sådant skick att dom fick avlivas. Hur kan man lämna djur som fullkomligt svalt ihjäl?

Detta är tyvärr bara ett fall av många, där Länsstyrelsen inte gjort sitt jobb. Tidigare hade respektive kommun hand om djurskyddsärenden och det fungerade tillfredsställande. Hur kunde det bli så illa sedan Länsstyrelsen tog över ansvaret? Är det brist på intresse? Vad krävs för att arbeta som djurskyddsinspektör? Det största kravet borde väl ändå vara att man bryr sig om djur.

Kerstin

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: