Annons:

Sök

Annons:

Insändare: Kämpat för bättre standard på badplatsen i två år utan resultat

Per-Eric Munther undrar vem som är ansvarig för att badplatsen vid Hesjön äntligen kan få en standard, som de besökande förväntar sig. Foto: Lotta Madestam

Insändare: Kämpat för bättre standard på badplatsen i två år utan resultat

Per-Eric Munther från Målilla vill se en satsning på ortens badplats. Redan i augusti 2022 skrev han en insändare, där han ifrågasatte vem är ansvarig för att badplatsen äntligen kan få en standard, som de besökande förväntar sig?
– Precis som jag förmodade så har inget hänt beträffande badet, skriver han i en ny insändare.

Annons:

"Vid Hesjöbadet i Målilla har det i sommar varit c:a 1000 badgäster de varma dagarna i juli och augusti. Parkeringsplatserna har inte räckt till utan man har även fått nyttja husvagnscampingen, som parkering. Nu byggs en ny, bred infart från 34-an och förmodligen kommer besöksantalet att öka till nästa säsong. I vissa uppgifter på nätet kan man läsa att badplatsen är klassad med många stjärnor??

Vem är ansvarig för att badplatsen äntligen kan få en standard, som de besökande förväntar sig? Är det Samhällsföreningen eller kommunens tjänstemän eller skall man förvänta sig att någon politiker ställer sig i spetsen för en uppsnyggning. Kommunen har planer på att omvandla Tors plan för 15-20 miljoner.

*

Här är det alls inte frågan om samma belopp, men man skall inte behöva slå tårna mot bryggpartier, som inte ligger på samma nivå. Man kan inte gå på badplatsen utan skor på grund av kottar, grus, stenar och alla tallrötter, som gör det svårt att lägga ut filten eller ta sig fram med rollator. Lite sand i vikarna skulle kanske höja standarden, och kanske kan man  plocka bort någon sten och man skall ju inte behöva vara akrobat för att ta sig från badet till campingen.

Jag är 84 år och har badat de flesta somrarna sedan 1940-talet och är fortfarande en av badgästerna. Skulle vara mycket förvånad om någon reagerar på mina ord. Det är inte första gången jag delger mina tankar till kommunen angående badet. Jag tror att Hesjöbadet ger mera PR till Hultsfreds kommun, än en ombyggd Tors plan, för 20 miljoner." 

Målilla i augusti 2022 Per-Eric Munther.

*

"Så skrev jag för två år sedan och precis som jag förmodade så har inget hänt beträffande badet, men antalet besökare har blivit flera denna sommar. Tors plan står färdig med konstgjord vattenspegel. Vid Hesjön kan man spegla sig dagligen och detta har turistande européer upptäckt.

Att ingen lyssnar på en nu 86-årig skattebetalare är kanske inte helt oväntat, men nog finns det väl någon eller några politiker, eller en samhällsförening, som skulle kunna göra sin röst hörd eller är det så att det är smidigare att ta ett bad i badkaret. Tor Johansson var en politiker som fick Hultsfred på fötter. Var finns nästa profil?"

Målilla i augusti 2024 Per-Eric Munther

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: