Annons:

Sök

Annons:

Försäkring till BMW – jämför priser här

Att äga en BMW är inte bara en fråga om lyx och komfort, det är också en investering som förtjänar ordentligt skydd. En av de viktigaste aspekterna att överväga är rätt försäkring till din bil. I den här artikeln kommer vi att gå igenom vad du behöver tänka på när du väljer att försäkra BMW.

Annons:

BMW försäkring: halvförsäkring eller helförsäkring?

När det gäller din BMW försäkring finns det huvudsakligen två alternativ att överväga: halvförsäkring och helförsäkring. Ditt val mellan dessa två kommer i stor utsträckning att påverka vilken typ av skydd din bil får, samt de potentiella kostnaderna för dig som ägare.

Du kan även nöja dig med en trafikförsäkring, som är det tredje alternativet för din försäkring. Den kan vara tillräcklig för en äldre bil som inte har så högt värde. Du är då försäkrad mot skador du orsakar på andra bilar och för skador som drabbar dig och andra personer. Men inte mot till exempel skador på din egen bil.

En halvförsäkring för din BMW erbjuder ett lite mer utökat skydd som täcker skador orsakade av brand, stöld och glaskross, du har också rättsskydd och allrisk. Detta är ett kostnadseffektivt alternativ som ger dig det nödvändigaste skyddet. Det är viktigt att notera att halvförsäkring inte täcker skador på din egen bil i händelse av en olycka där du är vållande.

Helförsäkring, å andra sidan, inkluderar allt som en halvförsäkring gör men lägger också till vagnskadeförsäkring. Med en helförsäkring för din BMW får du det mest omfattande skyddet, inklusive reparation eller ersättning av din egen bil vid en olycka, oavsett om du är vållande eller inte.

Har du en giltig vagnskadegaranti BMW kan det dock i de flesta fall räcka med en halvförsäkring. Vagnskadegarantin gäller tre år efter första registrering av bilen.

Valet mellan halvförsäkring och helförsäkring för din BMW bör baseras på dina personliga behov, risktolerans och budget. Det är en balansakt mellan kostnad och skydd, och det är viktigt att förstå de olika aspekterna innan du fattar ett beslut.

Försäkring BMW: Vad ingår och vad är valfritt?

Att förstå vad som ingår i din BMW försäkring kan göra det enklare att fatta kloka beslut om vilket skydd som passar bäst för dig. Generellt sett inkluderar en grundläggande försäkring för din BMW trafikförsäkring, som är lagstadgad och täcker person- och sakskador om du skulle vara inblandad i en olycka. Den täcker dock, som vi sett, inte skador på din egen bil.

Men även om du valt en helförsäkring till din BMW kan det vara en idé att titta på olika tilläggsförsäkringar. Några av de vanligaste är:

?      Tingsskadeförsäkring: Täcker skador på din egen bil som uppstår vid självförvållad olycka, till exempel om du kör på en trottoarkant.

?      Rådgivning och assistans: Ger dig tillgång till rådgivning och assistans vid olycksfall eller andra problem med bilen.

?      Förlängd garanti: Täcker skador på bilen som uppstår efter att originalgarantin har gått ut.

?      Däckförsäkring: Täcker skador på däck och fälgar.

?      Krockkuddeförsäkring: Täcker skador på krockkuddar och bältessträckare vid en olycka.

?      Trafikolycksassistans: Ger dig hjälp vid trafikolycka, till exempel bärgning och ersättning för hyrbil.

En ordlista för att förstå din försäkring BMW

Att navigera genom försäkringsdjungeln kan vara en utmaning, särskilt när det gäller specifika termer och begrepp. En ordlista kan vara ovärderlig för att förstå din BMW försäkring bättre. Här följer några av de mest centrala termerna:

?      Trafikförsäkring: Detta är den grundläggande försäkringen som är lagstadgad. Den täcker skador på andra personer och egendom, men inte din egen bil.

?      Halvförsäkring: En utökad försäkring som vanligtvis inkluderar stöld, brand och glaskross.

?      Helförsäkring: Den mest omfattande bilförsäkring BMW du kan få. Den inkluderar både halvförsäkring och vagnskadeförsäkring.

?      Självrisk: Detta är den summa du själv behöver betala vid en skada innan försäkringen börjar gälla.

?      BMW vagnskadegaranti: Detta är en specifik garanti som gäller bilens första tre år och som skyddar bilens kaross och mekaniska delar.

?      Premie: Detta är den kostnad du betalar för att försäkra BMW, vanligtvis på års- eller månadsbasis.

?      Bonus/Malus: Detta system belönar eller bestraffar dig ekonomiskt baserat på din skadehistorik.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: