Annons:

Sök

Annons:

Föräldrarna, som har anmälts för hot mot tjänsteman, har gjort en anmälan mot berörd socialsekreterare i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Föräldrarna motanmäler socialsekreteraren: ”Falska anklagelser mot oss”

Föräldrarna som misstänks för hot mot tjänsteman har gjort en motanmälan mot socialförvaltningen i Hultsfreds kommun.
– Vi anser att det är falska anklagelser mot oss, säger föräldrarna. 

Annons:

Det var i fredags som vår tidning rapporterade om att socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har gjort en anmälan om hot mot tjänsteman då en socialsekreterare har blivit utsatt för hot via sms från en familj som har fått ett negativt besked. 

”Det som står i sms:et är underförstådda hot, till exempel ”lek inte med elden”, ”som man bäddar får man ligga” och ”man får ta konsekvensen av sina handlingar”, sa Peter Karlsson vid polisen i Oskarshamn då. 

Nu har föräldrarna upprättat en polisanmälan mot socialsekreteraren för falska anklagelser.

– Vi själva har gjort en anmälan då vi anser att det är falska anklagelser mot oss. Vi ser det inte som några hot som vi har uttalat till socialtjänsten i det sms som de hänvisar till, säger den ena föräldern till Dagens Hultsfred. 

Hur ser du på era uttalanden i smset med ”lek inte med elden”, ”som man bäddar får man ligga” och ”man får ta konsekvensen av sina handlingar”?

– Det är ordspråk för att göra jämförelser och för att personen ska förstå vad man har gjort mot oss. Personen har trakasserat och kränkt oss, vi markerar att det inte är rätt så vi ger en varning till socialsekreteraren. Jag skrev ordbegreppen för att personen ska förstå var vi befann oss och hur vi tänkte, säger föräldern.  

Det är ändå ordval som kan tolkas som hot?

– De kan tolka det som så, socialsekreteraren har haft oss sedan i somras och slängt ur sig saker som man inte har att göra med. Vi gav personen en varning med att det får räcka nu och att de får tänka på vad de gör.

Vad har ni anmält socialsekreteraren för?

– Falska anklagelser. Jag läste upp en del av sms:et och förklarade hur länge personen har hållit på med trakasserierna mot oss. Personen har sagt fula saker till oss, då känner jag att jag måste markera.

Vad hoppas du att det ska leda till?

– Vi tänker att polisen får utreda saken, vi får se vad de kommer fram till. Vi ska inte bli anklagade för uttalanden som i själva verket inte är några uttalade hot. De måste kunna ta emot varningar och vi måste markera när det inte är okej. De har anmält oss utifrån ett meddelande som är mer av en varning än något annat. Man kan inte slänga ur sig vad som helst om man är tjänsteman på socialtjänsten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: