Annons:

Sök

Annons:

Två nya utredare till Hultsfred – då genomför polisen omorganisation

Två nya utredare har placerats i Hultsfred och då väljer lokalpolisområdeschefen Anders Pleijel att satsa på en utredningsgrupp med fokus på Vimmerby och Hultsfred. Foto: Arkivbild

Två nya utredare till Hultsfred – då genomför polisen omorganisation

Med två nya utredare till Hultsfred väljer polisen att genomföra en omorganisation i lokalpolisområde Västervik där Vimmerby och Hultsfred ingår. 
– Vi har fått så mycket folk i Vimmerby och Hultsfred att vi väljer att köra på tre fronter, säger lokalpolisområdeschef Anders Pleijel. 

Annons:

Sedan månadsskiftet april-maj är två nya utredare stationerade på polisstationen i Hultsfred. Det har i sin tur lett till att Anders Pleijel, chef för lokalpolisområde Västervik där Vimmerby och Hultsfreds kommun ingår, genomfört en organisationsförändring. 

– Vi har omorganiserat oss lite grann med tanke på att vi har fått två nya, duktiga utredare från Skåne som har blivit stationerade i Hultsfred. Vi har sedan en tid tillbaka en utredningsgrupp i Västervik, en utredningsgrupp i Oskarshamn och en utredningsgrupp i Vimmerby/Hultsfred. Vi har i organisationstablån alltjämt två grupper och hanterar det som tre grupper. Hultsfred har tidigare inte haft någon utredare, säger Anders Pleijel. 

"Stort tillskott för oss"

Susanne Hafström, ansvarig för utredningsgruppen i Västervik, blir gruppchef för Vimmerby, Hultsfred och Västervik. Anders Hultman har 25 års erfarenhet som förundersökningsledare i Hultsfred och Oskarshamn och får lite mer att göra. 

– Susanne och Anders delar lite grann på Vimmerby- och Hultsfredsgänget men Susanne är fortfarande gruppchef och Hultman blir förundersökningsledare. Gruppen blir så stor att vi har tänkt avlasta henne lite grann när det kommer till att vara förundersökningsledare. Hultman hjälper till med förundersökningsledningen i Hultsfred och Vimmerby, säger Pleijel. 

Lösningen är tillsatt på försök i ett halvår. 

– Jag ser positivt på förändringen i och med att vi har fått två utredare stationerade i Hultsfred och att vi har saknat medarbetare som har varit på stationen i Hultsfred. Nu har vi lyckats locka hit två personer som har jobbat med grov brottslighet i Malmö och det blir ett stort tillskott för oss. Utredarna har anknytning till Vimmerby, säger Pleijel.  

Hur kommer invånarna i Hultsfred märka av den här förändringen?

– Jag tror inte att invånarna kommer märka så mycket mer än att det kommer finnas folk på stationen i Hultsfred. Det är mest vi själva som kommer märka det. Förut har utredare åkt från Oskarshamn eller Vimmerby till Hultsfred och nu slipper man göra det. I och med att de är stationerade i Hultsfred kommer de succesivt lära känna befolkningen så det blir en helt annan lokalkännedom på plats. 

Cirka 900 polisstudenter påbörjar sin aspirantutbildning under nästa vecka. Sex av dem hamnar i lokalpolisområde Västervik.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: