Annons:

Sök

Annons:

Slog ner och rånade man i Vimmerby – häktade Hultsfredsbor åtalas

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Slog ner och rånade man i Vimmerby – häktade Hultsfredsbor åtalas

Fyra unga personer bosatta i Hultsfreds kommun åtalas för att ha slagit, sparkat och rånat en person i centrala Vimmerby tidigare i år. De fyra sitter häktade sedan en tid tillbaka.

Annons:

Det var sent på kvällen den 29 februari som de fyra, tre män och en kvinna i 20-25-årsåldern, ska ha attackerat en man i 20-årsåldern på Storgatan i Vimmerby.

Målsägaren, som är bosatt i Vimmerby kommun, hade bestämt träff med en vän i centrala Vimmerby. Enligt målsägaren var vännen skyldig honom 500 kronor och han ville få tillbaka pengarna, men i stället blev han själv rånad. När de möttes upp ska vännen ha haft med sig tre ytterligare personer och därefter ska målsägaren ha blivit nedslagen av de fyra.

40-50 slag

Målsägaren ska ha blivit fasthållen och fått ta emot slag och sparkar – enligt egen uppgift handlade det om 40-50 slag och sparkar som träffade i huvudet, halsen och på kroppen. De fyra ska även ha stampat på honom när han låg ner. Enligt åklagaren slet kvartetten i samband med detta av 20-åringen hans jacka, skor och ett armband. Man ska också ha tvingat till sig målsägarens mössa, 4 000 kronor i kontanter, hans mobiltelefon och ett bankkort.

Till följd av våldet orsakades målsägaren smärta, en sårskada vid det vänstra ögonbrynet, en blödning under det västra ögats bindehinna och ett blåmärke på det ena skulderbladet.

Förnekar brott

Vid husrannsakan i två bostäder i Hultsfreds kommun, kopplade till kvinnan och ”vännen”, hittade polisen en del gods som tillhörde målsägaren. Mannen och kvinnan greps i samband med detta och häktades sedan den 8 respektive 11 mars.

Genom bland annat vittnesmål, samtalshistorik och chattkonversationer kunde polisen så småningom även spåra de två andra misstänkta männen. Dessa anhölls den 22 april och häktades den 25 april.

Nu åtalas de fyra för rån, ett brott samtliga förnekar att de har begått.

Två vittnen har kallats av åklagaren för att bevisa det som uppges ha inträffat. I övrigt åberopas bland annat rättsintyg, fotografier, avfotograferad snapchatkonversation och tömningar av telefoner som bevisning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: